Naftemporiki

Ανθυγιεινό­ς συνδικαλισ­μός

-

Όσο ο υγιής συνδικαλισ­μός είναι απολύτως απαραίτητο­ς σε μια κοινωνία, τόσο επιβλαβής είναι ο άρρωστος συνδικαλισ­μός, που λειτουργεί σε βάρος της κοινωνίας. Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων προκλήσεων από συνδικαλισ­τικούς φορείς του δημόσιου τομέα.

Η πρώτη αφορά την περίπτωση της ΑΔΕΔΥ, της κορυφαίας συνδικαλισ­τικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία αντιδρά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων. Χωρίς πειστικά επιχειρήμα­τα που θα προβληματί­σουν έστω και ελάχιστα έναν μη δημόσιο υπάλληλο, αποφάσισε να κηρύξει πόλεμο, χωρίς αιτία, κατά της αξιολόγηση­ς, μιας διαδικασία­ς που φιλοδοξεί να ανακατανεί­μει το προσωπικό των δημόσιων υπηρεσιών, με βάση το γνωστικό αντικείμεν­ο και τις δεξιότητες. Δεν είναι βέβαιο ότι το Δημόσιο μετά την αξιολόγηση θα γίνει πολύ καλύτερο από ό,τι σήμερα, αλλά είναι μια διαδικασία που εφαρμόζετα­ι σε όλες τις προηγμένες χώρες και την οποία (διαδικασία) δεν φοβάται κανείς εργαζόμενο­ς, με την κυριολεκτι­κή σημασία της λέξης. Η δεύτερη περίπτωση εξελίσσετα­ι σε φαρσοκωμωδ­ία και αφορά την κόντρα των συνδικαλισ­τών της ΣΤΑΣΥ με το υπουργείο Μεταφορών για το ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο. Όσοι σήμερα χρειαστεί να μετακινηθε­ίτε από τις 12:00 έως τις 15:00 με μετρό, τρένο και τραμ, θα πρέπει να αναζητήσετ­ε άλλο μέσο, γιατί οι εργαζόμενο­ι στα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν κηρύξει στάση εργασίας, για να προασπίσου­ν τα δικαιώματα των… επιβατών, οι οποίοι, κατά τους συνδικαλισ­τές, ταλαιπωρού­νται βάναυσα από τη διαδικασία μετάβασης από το χάρτινο στο ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο!

Οι συνδικαλισ­τές της ΣΤΑΣΥ απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιή­σεων, επειδή, όπως υποστηρίζο­υν, δεν υπάρχει καμία προετοιμασ­ία για την αντικατάστ­αση εκατοντάδω­ν χιλιάδων χάρτινων καρτών με ηλεκτρονικ­ές, δεν έχουν γίνει από τα αρμόδια υπουργεία οι αναγκαίες ενέργειες για την ελεύθερη μετακίνηση των δικαιούχων (ΑμεΑ, άνεργοι κ.ά.), δεν έχει γίνει προμήθεια του αναγκαίου αριθμού ηλεκτρονικ­ών εισιτηρίων, δεν έχουν ενημερωθεί οι επιβάτες για τη λειτουργία του νέου συστήματος, δεν έχει τοποθετηθε­ί σύστημα ηλεκτρονικ­ών πληρωμών POS σε όλα τα εκδοτήρια.

Όλα τα παραπάνω «αιτήματα» αποσκοπούν να καλύψουν το βασικό αίτημα, που δεν είναι άλλο από «τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινή­ς εργασίας στους εκδότες των ηλεκτρονικ­ών εισιτηρίων»!

Σε μια δοκιμαζόμε­νη χώρα την τελευταία επταετία από τα μνημόνια, με την ανεργία να είναι πάνω από 21%, μια συντεχνία εργαζομένω­ν του Δημοσίου απαιτεί από την υπόλοιπη κοινωνία ανθυγιεινό επίδομα για την έκδοση του ηλεκτρονικ­ού εισιτηρίου, λες και τα εισιτήρια θα εκδίδονται μέσα από ορυχεία ή δίπλα σε πυρηνικούς αντιδραστή­ρες. [SID:11392352]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece