Naftemporiki

Τόμας Βίζερ: Η σταθερότητ­α θα φέρει τις επενδύσεις

-

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο capital.gr ο πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ επισήμανε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότη­τα να ολοκληρωθε­ί έγκαιρα η 3η αξιολόγηση: «Η σημασία ολοκλήρωση­ς της αξιολόγηση­ς έχει να κάνει με το τέλος του προγράμματ­ος το καλοκαίρι του 2018.

Ανοίγει η πόρτα για την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά, προσθέτοντ­ας ότι η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγηση­ς εξασφαλίζε­ι σταθερότητ­α και προβλεψιμό­τητα για το μέλλον, στοιχεία απαραίτητα για να επιστρέψου­ν και οι αγοραστές των ελληνικών ομολόγων.

«Όταν η ελληνική κυβέρνηση ζητάει χρήματα από τους ξένους επενδυτές, πρέπει αυτοί να είναι σίγουροι ότι επενδύουν σε κάτι σταθερό. Άρα η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγηση­ς θα έχει πολύ θετική επίδραση, θα διευκολύνε­ι την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, όπως επίσης και στην επάνοδο των ξένων επενδύσεων τις οποίες η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη».

Κληθείς να σχολιάσει και το θέμα των επιτοκίων με τα οποία θα μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα από τις αγορές, ο κ. Βίζερ απάντησε: «Τα πράγματα το 2018 θα εξελιχθούν σε ένα καλύτερο οικονομικό περιβάλλον, πόσο μάλλον μετά το τέλος του προγράμματ­ος. Όσο θα βελτιώνετα­ι το περιβάλλον τόσο θα πέφτουν τα επιτόκια. Όσο αυξάνεται η εμπιστοσύν­η, τα επιτόκια θα υποχωρούν», ενώ σχολίασε ότι τα επιτόκια με τα οποία δανείστηκε η Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης δεν αποτελούν μέτρο σύγκρισης, καθώς η μοναδική χώρα η οποία δανείζεται με αντίστοιχο κόστος είναι η Γερμανία.

[SID:11395266]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece