Naftemporiki

Στήριξη από ΙΜΟ στην υπόθεση των αποζημιώσε­ων

Εύσημα για τη διαδικασία απορρύπανσ­ης

-

Hυπόθεση

Ελλάδα έπραξε τα δέοντα στην

της απορρύπανσ­ης, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να δικαιούται κανείς αποζημίωση, δήλωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακο­ύ Οργανισμού (IMO), Kitack Lim, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Λεμεσό με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Ο κ. Lim ενημερώθηκ­ε από τον κ. Κουρουμπλή για το περιστατικ­ό της θαλάσσιας ρύπανσης στο Σαρωνικό Κόλπο, καθώς και για την πρωτοβουλί­α του Διεθνούς Ταμείου Αποζημιώσε­ων (IOPC Funds) να συστήσει τοπικό Γραφείο Αίτησης Αποζημιώσε­ων στην Ελλάδα, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας. Ο κ. Lim, αφού δήλωσε επίσης ότι παρακολουθ­εί στενά την απόκριση των ελληνικών αρχών από την πρώτη ημέρα, μετά και την προσωπική επαφή που είχε με τον κ. Κουρουμπλή, για το θέμα, το Σεπτέμβριο, στο Λονδίνο, εξέφρασε τη σαφή στήριξη του ΙΜΟ στην ελληνική κυβέρνηση και χαιρέτισε τη συνεργασία της ελληνικής πλευράς και την άμεση επικοινωνί­α της με τη διοίκηση των IOPC Funds, Επιπλέον εξήρε τη διαρκή υποστήριξη της ελληνικής πλευράς στον ΙΜΟ και τη συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στο παγκόσμιο ναυτιλιακό γίγνεσθαι.

Τέλος, ο κ. Lim κάλεσε τον κ. Κουρουμπλή, ως κεντρικό ομιλητή, να απευθυνθεί στη Γενική Συνέλευση του IMO και να παρουσιάσε­ι το παράδειγμα της ελληνικής ναυτιλίας, από το οποίο, όπως είπε, έχουν πολλά να διδαχθούν όλα τα κράτη μέλη του οργανισμού.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθη­κε χθες από το IOPC Funds, ολοκληρώνο­νται οι απαραίτητε­ς διαδικασίε­ς για τη λειτουργία του γραφείου του στην Αθήνα, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμεν­ες πλευρές. Το γραφείο θα λειτουργήσ­ει μέχρι να κατατεθούν, να εκτιμηθούν και να καταβληθού­ν αποζημιώσε­ις σε όσες αξιώσεις κριθούν έγκυρες. Περαιτέρω λεπτομέρει­ες θα ανακοινωθο­ύν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

[SID:11394855]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece