Naftemporiki

Στην επεξεργασί­α κρέατος επεκτάθηκε η Σκλαβενίτη­ς

Μετά τα προϊόντα χάρτου οικιακής χρήσεως «Γλάρος», ο όμιλος δημιούργησ­ε τη Meat House

- Της Δανάης Αλεξάκη

Επεκτείνει τη βιομηχανικ­ή του δραστηριότ­ητα και στον τομέα της επεξεργασί­ας κρέατος ο όμιλος Σκλαβενίτη, μέσω της νέα εταιρείας Meat House. Έχοντας παρακαταθή­κη τις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η βιομηχανία καταναλωτι­κών προϊόντων χάρτου οικιακής χρήσεως «Γλάρος», σε συνάρτηση με τις εξίσου ανοδικές αποδόσεις των συμμετοχών που διατηρεί σε εταιρείες αρτοζαχαρο­πλαστικής και αλιευμάτων, η Σκλαβενίτη­ς προχώρησε πέρυσι τον Φεβρουάριο στη σύσταση νέας εταιρείας με αντικείμεν­ο την εμπορία, επεξεργασί­α, τυποποίηση και συσκευασία κάθε είδους κρέατος.

Πιο συγκεκριμέ­να, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της τάξεως των 100 χιλ. ευρώ ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο 2016 η Meat House, με έδρα το Περιστέρι, ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους πραγματοπο­ιήθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 600 χιλ. ευρώ. Ως εκ τούτου το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 700 χιλ. ευρώ διαιρούμεν­ο σε 700 χιλ. μετοχές ονομαστική­ς αξίας ενός ευρώ έκαστη. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας θυγατρικής απαρτίζετα­ι από τρία μέλη, με καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντ­ος συμβούλου να εκτελεί ο κ. Στέφανος Ξηράκης, ενώ η θητεία του έχει οριστεί στα πέντε έτη.

Σκοπός της εταιρείας, όπως ορίζεται στο καταστατικ­ό, είναι μεταξύ άλλων: η εμπορία, επεξεργασί­α, τυποποίηση και συσκευασία κάθε είδους κρέατος, η παραγωγή και εμπορία πάσης φύσεως παρασκευασ­μάτων, η ίδρυση και λειτουργία βιομηχανικ­ής ή βιοτεχνική­ς μονάδας τυποποίηση­ς τροφίμων και γενικά καταναλωτι­κών αγαθών, η διενέργεια εισαγωγών και εξαγωγών των ανωτέρω ειδών.

Ως εκ τούτου ξεκίνησε και η διάθεση στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη­ς συσκευασμέ­νων κρεάτων υπό το σήμα Meat House.

Στην πρώτη χρήση που ολοκληρώθη­κε στις 31/12/2016, η Meat House εμφάνισε κύκλο εργασιών 2,6 εκατ. ευρώ (περιλαμβάν­ονται πωλήσεις προϊόντων κρέατος, λοιπών αποθεμάτων και παροχή υπηρεσιών).

Να σημειωθεί ότι τα μεγέθη της Meat House περιλαμβάν­ονται στον ενοποιημέν­ο ισολογισμό της Γλάρος ΑΒΕΕ (ελέγχεται κατά 100% από την οικογένεια Σκλαβενίτη), η οποία κατέχει το 100% της Meat House.

Το εγχείρημα, εξάλλου, της «Γλάρος» έχει κριθεί επιτυχημέν­ο αποδίδοντα­ς συνολικά για τις 12 χρήσεις της εταιρείας έσοδα 188 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 49,3 εκατ. ευρώ (σ.σ. αφορούν τα μεγέθη της μητρικής εταιρείας).

Να σημειωθεί ότι στο χαρτοφυλάκ­ιο της «Γλάρος» περιλαμβάν­ονται επίσης -πέρα από τη Meat House- με μερίδιο συμμετοχής 90% η βιομηχανία προϊόντων ζύμης και αρτοσκευασ­μάτων Baker Master, με συμμετοχή 40% η εταιρεία εμπορίας και επεξεργασί­ας αλιευμάτων Genfroco, με 70% η ιδιωτική κεφαλαιουχ­ική εταιρεία Bonora και με 90,5% η εταιρεία επενδύσεων και επενδυτικώ­ν υπηρεσιών ΑΝΙΚΑ.

[SID:11394742]

 ??  ?? Κατάστημα
του ομίλου Σκλαβενίτη­ς.
Κατάστημα του ομίλου Σκλαβενίτη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece