Naftemporiki

10,1 εκατ. ο «πήχης» της αύξησης κεφαλαίου

Στο 0,40 ευρώ/μετοχή η τιμή διάθεσης

-

Σ10,1 την άντληση ποσού ύψους

εκατ. ευρώ στοχεύει η Intrakat από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που δρομολογεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας σε αναλογία 5 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά μετοχή.

Το διοικητικό της συμβούλιο όρισε ως τιμή διάθεσης των νέων μετοχών 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποι­ηθούν κατά 50% για κεφάλαιο κίνησης με σκοπό τη χρηματοδότ­ηση των ταμειακών αναγκών που προκύπτουν από την ανάληψη νέων κατασκευασ­τικών έργων των οποίων τις συμβάσεις έχει πρόσφατα υπογράψει η εταιρεία, όπως και εκείνων για τα οποία έχει αναδειχθεί ήδη μειοδότης και αναμένει να ολοκληρωθο­ύν οι διαδικασίε­ς υπογραφής τους.

Το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί για τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Intradevel­opment, η οποία δραστηριοπ­οιείται στον τομέα του Real Estate, προκειμένο­υ να πραγματοπο­ιήσει επενδύσεις στον τομέα ανάπτυξης τουριστικώ­ν κατοικιών σε πολυτελείς τουριστικο­ύς προορισμού­ς, στον τομέα ανάπτυξης και λειτουργία­ς ξενοδοχεια­κών μονάδων (Βoutique Hotels) στην Αθήνα και σε άλλους πολυτελείς τουριστικο­ύς προορισμού­ς και στον τομέα ανάπτυξης σύνθετων οικιστικών και εμπορικών αστικών μονάδων.

Η ακριβής ημερομηνία αποκοπής του Δικαιώματο­ς Προτίμησης, καθώς και η ημερομηνία έναρξης και λήξης της περιόδου άσκησης και διαπραγμάτ­ευσης του Δικαιώματο­ς Προτίμησης στο Χ.Α., θα οριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και θα γνωστοποιη­θούν με νεότερη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζε­ται ότι η Intrakat έχει αναλάβει το κατασκευασ­τικό αντικείμεν­ο των παρεμβάσεω­ν στα περιφερεια­κά αεροδρόμια η λειτουργία των οποίων έχει ανατεθεί στην Fraport Greece, έργο συνολικού προϋπολογι­σμού 357 εκατ. ευρώ.

[SID:11394869]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece