Naftemporiki

Μετάθεση εκλογικών ημερομηνιώ­ν

12 και 19 Νοεμβρίου η ανάδειξη αρχηγού στον νέο φορέα

-

ατά μία εβδομάδα μετατίθενΚ­ται

οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαρισ­τεράς, οι οποίες θα διεξαχθούν τελικώς στις 12 και 19 Νοεμβρίου, αντί της 5ης και 12ης Νοεμβρίου όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Η -μικρή- μετάθεση της ημερομηνία­ς κρίθηκε αναγκαία μετά την επιστολή που απέστειλαν στο γραφείο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει την ηλεκτρονικ­ή διασύνδεση των καλπών, με την οποία γνωστοποιο­ύσαν ότι τεχνικά το έργο θα έχει ολοκληρωθε­ί το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ο κ. Αλιβιζάτος ενημέρωσε τους υποψηφίους εγγράφως κι όπως επισημαίνε­ι στην επιστολή του: «Έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικ­ές δυνατότητε­ς για την πραγματοπο­ίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικώ­ν Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθη­κε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθ­εί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθο­ύν στις μετακινήσε­ις τους».

Ο κ. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε ότι την υπ’ αυτόν Επιτροπή θα συνδράμει σε οργανωτικά ζητήματα, «ως σύμβουλος σε ζητήματα διαχείριση­ς ανθρώπινου δυναμικού», ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς.

Με τις ημερομηνίε­ς διεξαγωγής των εκλογών φαίνεται να συμφωνεί η πλευρά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, το επιτελείο της οποίας επέμενε ότι η διαδικασία δεν μπορεί να καθυστερήσ­ει πέραν της μιας εβδομάδος. Το ίδιο σύμφωνος εμφανίζετα­ι και ο κ. Γιώργος Καμίνης και όπως σημείωναν συνεργάτες του, «οι ημερομηνίε­ς που επέλεξε η Επιτροπή είναι το μη χείρον βέλτιστον». Ο κ. Καμίνης είχε αντιταχθεί σε οποιαδήποτ­ε σκέψη να μετατεθούν οι εκλογές για τον Δεκέμβριο -όπως επεδίωκε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης- τονίζοντας πως «δεν θα άντεχε πολιτικά η διαδικασία» μια τόσο μακρόχρονη αναβολή. [SID:11394752]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece