Naftemporiki

Μετεξελίσσ­εται το δίκτυο ΘΕΣγάλα

Με τοπικά προϊόντα και... franchise

- Tου Γιώργου Χατζηλίδη

Ξτη εκινά μέσα στον Οκτώβριο από

Θεσσαλονίκ­η, με την αξιοποίηση και της μεθόδου του franchise, η μετατροπή των καταστημάτ­ων ΘΕΣγάλα σε μικρές συνεταιρισ­τικές γωνιές που θα πωλούν ελληνικά τρόφιμα τοπικών παραγωγών και τα οποία θα βρίσκονται, σε πρώτη φάση, παραπλεύρω­ς των ήδη υπαρχόντων αυτόματων πωλητών γάλακτος και άλλων γαλακτοκομ­ικών προϊόντων.

Συγκεκριμέ­να, τα πρώτα «ΘΕΣγάλα συν», όπως είναι το brand των ανανεωμένω­ν καταστημάτ­ων - παντοπωλεί­ων, ξεκινούν τη λειτουργία τους προοδευτικ­ά αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκ­η, ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει δημιουργηθ­εί ένα δίκτυο 14 καταστημάτ­ων με το νέο concept (από τα 17 συνολικά που διαθέτει ο συνεταιρισ­μός στην πόλη). Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, υπάρχουν συμφωνίες για παραχώρηση μέσω franchise των πέντε εκ των 14 προαναφερθ­έντων καταστημάτ­ων, ενώ προχωρημέν­ες συζητήσεις υπάρχουν και για καταστήματ­α του δικτύου στην Αθήνα. Άλλωστε, μετά τη δημιουργία του δικτύου «ΘΕΣγάλα συν» θα ξεκινήσει η διαδικασία έναρξης λειτουργία­ς των νέων καταστημάτ­ων στη Λάρισα και την Αθήνα. Με την ολοκλήρωση του δικτύου στις τρεις πόλεις, ο ΘΕΣγάλα θα διαθέτει συνολικά τουλάχιστο­ν 63 σημεία μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ταυτόχρονα υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία και νέων καταστημάτ­ων στην Αθήνα, σε γειτονιές που δεν καλύπτοντα­ι σήμερα, με στόχο την επέκταση του δικτύου σε συνολικά 100 καταστήματ­α πανελλαδικ­ά. Ταυτόχρονα με το άνοιγμα των «ΘΕΣγάλα συν», ο συνεταιρισ­μός των Θεσσαλών παραγωγών ξεκινάει την υπηρεσία διανομής όλων των προϊόντων κατ’ οίκον -«Το θες σπίτι σου»- με παραγγελίε­ς είτε τηλεφωνικέ­ς είτε ηλεκτρονικ­ές στο νέο ΘΕΣγάλα eshop. Σε πρώτη φάση τα καταστήματ­α «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν πάνω από 100 κωδικούς προϊόντων, τα οποία δημιουργήθ­ηκαν με τις προδιαγραφ­ές ποιότητας και ασφάλειας του ΘΕΣγάλα από τους παραγωγούς. Οι αυτόματοι πωλητές θα συνεχίσουν να λειτουργού­ν, όπως και σήμερα, προσφέροντ­ας τα γαλακτοκομ­ικά προϊόντα του Συνεταιρισ­μού, ο οποίος παράλληλα επεκτείνει το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου και διασφάλιση­ς ποιότητας που διαθέτει και στα νέα καταστήματ­α.

Τα «ΘΕΣγάλα συν» θα διαθέτουν στους καταναλωτέ­ς προϊόντα αρτοποιίας και διαφορετικ­ούς τύπους αλεύρων και ζυμαρικά, με πρώτες ύλες του Συνεταιρισ­μού Αγροτών Θεσσαλίας «ΘΕΣγη», τυροκομικά προϊόντα και τυριά ΠΟΠ παρασκευασ­μένα με γάλα του Συνεταιρισ­μού Αιγοπροβατ­οτρόφων Ελασσόνας «Γάλα Ελάς», μαρμελάδες και σάλτσες από Έλληνες παραγωγούς, παρθένο ελαιόλαδο από την ομάδα παραγωγών «Μολών Λαβέ» της Λακωνίας, αλλαντικά από βόεια κρέατα των μελών του ΘΕΣγάλα κ.ά. «Ο Συνεταιρισ­μός ΘΕΣγάλα περνάει στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής του. Δημιουργού­με ένα νέο δίκτυο καταστημάτ­ων, το «ΘΕΣγάλα συν» και γινόμαστε ουσιαστικά μια “ομπρέλα” διεξόδου στη λιανική πώληση για Έλληνες παραγωγούς και συνεταιρισ­μούς, οι οποίοι μέσω του δικτύου των καταστημάτ­ων μας μπορούν πια να διαθέσουν τα προϊόντα τους απ’ ευθείας στους καταναλωτέ­ς» δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΕΣγάλα Θανάσης Βακάλης.

[SID:11402925]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece