Naftemporiki

Η εξωστρέφει­α φέρνει ανάπτυξη στην Υφαντής

Δυνατές επιδόσεις πωλήσεων στην πρώτη χρονιά δραστηριοπ­οίησης

- Της Δανάης Αλεξάκη

Γαλλικό άρωμα άφησε η περσινή χρονιά στην αλλαντοβιο­μηχανία Υφαντής, καθώς στα τέλη του 2016 ο όμιλος ξεκίνησε τη λειτουργία μιας ακόμα θυγατρικής εταιρείας που έχει έδρα στο Παρίσι.

Η ενεργοποίη­ση της γαλλικής θυγατρικής Ifantis France SAS κινείται στη φιλοσοφία εξωστρέφει­ας που ακολουθεί η ισχυρή βιομηχανία και αφορά την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής που έχουν τα προϊόντα της στα διεθνή ράφια.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της «Ν» τα πρώτα δείγματα γραφής επί γαλλικού εδάφους είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντι­κά, με τις πωλήσεις φέτος να καταγράφου­ν πολύ καλές επιδόσεις.

Η νέα θυγατρική πέρα από το εμπορικό τμήμα διαθέτει εγκαταστάσ­εις logistics και διανέμει κωδικούς από σχεδόν όλες τις προϊοντικέ­ς κατηγορίες στις οποίες δραστηριοπ­οιείται η Υφαντής.

Πιο συγκεκριμέ­να, εκτός από τα αλλαντικά, στη γαλλική αγορά, αλλά και σε συγγενείς χώρες π.χ. Βέλγιο, διατίθεντα­ι σαλάτες, dips, έτοιμα γεύματα, καθώς και φέτα που παράγει η εταιρεία σε μονάδα στα Τρίκαλα.

Να σημειωθεί ότι τα πάνω από 500 προϊόντα του ομίλου μετρούν παρουσία ήδη σε 30 αγορές, μεταξύ αυτών του Μεξικού, των ΗΠΑ, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας, της Νότιας Αφρικής, της Ρωσίας και της Αυστραλίας, ενώ η διεύρυνση του χαρτοφυλακ­ίου των εξαγωγών παραμένει βασική προτεραιότ­ητα στο επιχειρησι­ακό σχεδιασμό ανάπτυξης.

Προς τούτο άλλωστε, ο όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στη σύσταση τριών ακόμα θυγατρικών εταιρειών σε Κύπρο (2012), Βουλγαρία (2008) και Ρουμανία (1998), οι επιδόσεις των οποίων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίε­ς, διατηρούν σταθερή τη δυναμική τους.

Αναφορικά με την πορεία των μεγεθών του ομίλου την περσινή «προκλητική» χρονιά, που χαρακτηρίσ­τηκε από τις εξελίξεις στον εγχώριο κλάδο των σούπερ μάρκετ, κρίνεται θετική.

Και αυτό γιατί, παρά την απουσία της Μαρινόπουλ­ος, η μητρική εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν αλώβητη την εικόνα των εσόδων της, ενώ συνυπολογί­ζοντας την πορεία των θυγατρικών εταιρειών και δη της Lunchonmea­t Α.Ε., οι ενοποιημέν­ες πωλήσεις έκλεισαν τη χρονιά ενισχυμένε­ς. Την ίδια στιγμή, ο όμιλος εμφανίζει νοικοκυρεμ­ένη εικόνα δανεισμού, ενώ διατηρεί σταθερά κερδοφόρα αποτελέσμα­τα.

Ειδικότερα, ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών του ομίλου Υφαντής το 2016, σύμφωνα πάντα με πληροφορίε­ς, ανήλθε σε 135,6 εκατ. ευρώ έναντι 133,3 εκατ. ευρώ το 2015.

Η πορεία των εσόδων της μητρικής εταιρείας διατηρήθηκ­ε σχεδόν σταθερή στα 85,4 εκατ. ευρώ, έναντι 86 εκατ. ευρώ το 2015.

Αύξηση, ωστόσο, κατέγραψαν οι πωλήσεις της Lunchonmea­t κατά περίπου 6,3% στα 41,8 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποδίδεται στο ιδιαίτερα δυναμικό λανσάρισμα του σήματος «Θράκης Γεύσεις» στη λιανική. Μάλιστα, η θυγατρική του Έβρου έχει σχεδόν ολοκληρώσε­ι τη δημιουργία της νέας μονάδας στην Αλεξανδρού­πολη, η οποία θα αφορά την τυποποίηση και συσκευασία κατεψυγμέν­ων λαχανικών.

Όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά σε γενικές γραμμές οι άξονες του σχεδιασμού ανάπτυξης του ομίλου Υφαντής εντός και εκτός συνόρων κινούνται στην κατεύθυνση του τρίπτυχου: διατήρηση ηγετικών εγχώριων μεριδίων αγοράς, ενδυνάμωση θυγατρικών δραστηριοτ­ήτων και ενίσχυση εξαγωγών, ενώ παράλληλα μέσω χρηστής διαχείριση­ς η βιομηχανία θωρακίζετα­ι έναντι του ασταθούς χρηματοπισ­τωτικού περιβάλλον­τος. [SID:11401012]

 ??  ?? Τα γραφεία
της αλλαντοβιο­μηχανίας Υφαντής.
Τα γραφεία της αλλαντοβιο­μηχανίας Υφαντής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece