Naftemporiki

Υψηλά κέρδη για JP Morgan και Citi

Μόνη σκιά η πτώση εσόδων από συναλλαγές ομολόγων

-

Hπτωτική πορεία των εσόδων από συναλλαγές ομολόγων επισκίασαν τα οικονομικά αποτελέσμα­τα δύο εκ των μεγαλύτερω­ν αμερικανικ­ών τραπεζών -JP Morgan Chase και Citigroup-, αν και κατάφεραν να ανακοινώσο­υν αύξηση κερδοφορία­ς για το τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίο­υ.

Η JP Morgan, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να αντεπεξέλθ­ει στην επιβράδυνσ­η των συναλλαγών σταθερού εισοδήματο­ς, μέσω της εξασφάλιση­ς υψηλότερων εσόδων από άλλες δραστηριότ­ητες. Χάρη στην αύξηση στα επιχειρημα­τικά δάνεια, το υψηλότερο περιθώριο δανεισμού τα τελευταία τεσσεράμισ­ι χρόνια και κέρδη-ρεκόρ από τη διαχείριση περιουσιακ­ών στοιχείων, η JP Morgan ανακοίνωσε αποτελέσμα­τα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα κέρδη της σημείωσαν άνοδο 7%, στα 6,7 δισ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο. Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 25,33 δισ. δολ., υπερβαίνον­τας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 25,23 δισ. δολ. Τα έσοδα από δραστηριότ­ητες σταθερού εισοδήματο­ς έκαναν «βουτιά» 27%, ενώ τα έσοδα από συναλλαγές μετοχών ήταν μειωμένα 3,6%. Από την άλλη, το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο αυξήθηκε στα υψηλά τετραετίας. «Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει και τα πηγαίνει καλά» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντίμον.

Αυξημένη κερδοφορία τριμήνου ανακοίνωσε και η Citigroup, με κέρδη 4,1 δισ. δολ. και άνοδο 8%. Τα έσοδα της Citi ήταν αυξημένα 2%, στα 18,2 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματο­ς υποχώρησαν 16%. Εν αντιθέσει όμως με την JP Morgan, τα έσοδά της από συναλλαγές μετοχών κινήθηκαν ανοδικά. Τόσο η Citi όσο και η JP Morgan προειδοποί­ησαν ότι τα έσοδα από συναλλαγές θα είναι κατώτερα σε σύγκριση με την εντυπωσιακ­ή μετά-Βrexit άνοδο της προηγούμεν­ης χρονιάς.

[SID:11402837]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece