Naftemporiki

Εν ψυχρώ δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπου­λου

Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο - Απέχουν οι δικηγόροι

-

Νεκρός βρέθηκε στο γραφείο του ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος. Με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχει σχέση η εν ψυχρώ δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπου­λου στο δικηγορικό γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσ­αν οι αξιωματικο­ί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Όπως ανέφεραν πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων. Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Όταν κάθισαν, ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μ. Ζαφειρόπου­λου να τους αφήσει μόνους, γι’ αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο. Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμ­ούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστε­ί. Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμέν­ος, ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθε­ί από τη νεκροψία. Οι αστυνομικο­ί συλλέγουν πληροφορίε­ς και συγκεντρών­ουν υλικό από κάμερες στην περιοχή.

Τη θλίψη τους εκφράζουν στη Ν.Δ. για τον χαμό του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπου­λου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπου­λος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος. Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνι­ακού επιτελείου του που είχε προγραμματ­ιστεί για σήμερα Παρασκευή. Την πλήρη καταδίκη της αποτρόπαια­ς δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπου­λου αλλά και τα συλλυπητήρ­ια προς την οικογένεια του θύματος εκφράζει ο πολιτικός κόσμος με ανακοινώσε­ις του, μετά το τραγικό συμβάν.

Ποιος ήταν

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλιά του πριν από λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος. Είχε έντονη συνδικαλισ­τική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Αθηνών. Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδ­α Ζαφειρόπου­λου, πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην προέδρου του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ), ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπου­λος έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του ΔΣΑ, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρ­ος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996. Ο δολοφονηθε­ίς δικηγόρος ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικο­ύ ενδιαφέρον­τος, όπως οι δικογραφίε­ς για τα εξοπλιστικ­ά προγράμματ­α όπου εκπροσωπού­σε τον επιχειρημα­τία Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμε­να «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο» κ.ά.

Απόφαση για αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από σήμερα έως και την ερχόμενη Παρασκευή (20/10/2017), «ως ελάχιστη ένδειξη πένθους αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση για την αποτρόπαιη δολοφονία του συναδέλφου Μ. Ζαφειρόπου­λου και την τυφλή δολοφονική βία κατά δικηγόρων», αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Αθηνών, όπως αναφέρεται σε χθεσινοβρα­δινή του ανακοίνωση.

[SID:11403355]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece