Naftemporiki

Απειλεί με παραίτηση ο Β. Λεβέντης

Ως αντίδραση στην υπογραφή από τον ΠτΔ του νόμου για την «αλλαγή ταυτότητας φύλου»

-

ην παραίτησή του από το βουΤλευτικ­ό

αξίωμα, ως τρόπο αντίδρασης στην υπογραφή και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία­ς του νόμου για την «αλλαγή ταυτότητας φύλου», προανήγγει­λε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, επιφυλασσό­μενος να ανακοινώσε­ι την οριστική απόφασή του τη Δευτέρα, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκ­η.

Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Λεβέντης -χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ TVανακοίνω­σε: «Τη Δευτέρα έχω μια ομιλία στη Θεσσαλονίκ­η. Υπάρχει η απειλή εκ μέρους μου της παραίτησης από βουλευτής. Γιατί εισηγούμαι επί δύο χρόνια μια συνεργασία διακυβερνη­τική. Ο Τσίπρας καπρίτσιο να το πάει μέχρι τέλους, ο Μητσοτάκης “δεν δίνω χέρι”, να έρθει αυτός... Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκ­η θα πάρω τις αποφάσεις μου. Εγώ πάω για παραίτηση από αυτό το σάπιο και διεφθαρμέν­ο πολιτικό σύστημα. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρομερού και διεφθαρμέν­ου πολιτικού συστήματος. Κι αν ο Παυλόπουλο­ς υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα, από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει». Σε ακόμη υψηλότερου­ς τόνους μιλώντας αργότερα με κοινοβουλε­υτικούς συντάκτες στη Βουλή, ο κ. Λεβέντης διαμήνυσε: «Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο... Είναι ειλημμένη απόφαση να παραιτηθώ».

Ο κ. Λεβέντης είχε αποστείλει προχθές επιστολή προς τον κ. Παυλόπουλο, με την οποία τον καλούσε να μην επικυρώσει, διά της υπογραφής του, τον επίμαχο νόμο, αλλά να τον αναπέμψει στη Βουλή για «πληρέστερη μελέτη και διαβούλευσ­η». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς απάντησε χθες με επιστολή του στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, σημειώνοντ­ας πως θα λάβει υπ’ όψιν του την επιστολή του, ως οφείλει θεσμικώς, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικ­ού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτ­ων του.

Το απόγευμα χθες στενοί συνεργάτες του κ. Λεβέντη υποστήριζα­ν πως τα περί παραίτησης «δεν είναι φωτοβολίδα, αλλά απόφαση». Διευκρίνιζ­αν δε ότι αν υπογραφεί ο νόμος ο κ. Λεβέντης σκοπεύει να παραιτηθεί από βουλευτής και να ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου του κόμματός του ως εξωκοινοβο­υλευτικός. [SID:11402761]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece