Naftemporiki

Αισιοδοξία για μεγάλη συμμετοχή

-

Αισιόδοξος για τη συμμετοχή πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής στον νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαρισ­τεράς/Σοσιαλδημο­κρατίας εμφανίσθηκ­ε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητη­ς Επιτροπής Δεοντολογί­ας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

Κατά τις εκτιμήσεις του κ. Αλιβιζάτου, περί τις 300.000 πολίτες θα ψηφίσουν στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24», ο καθηγητής Αλιβιζάτος σημείωσε: «Έχουμε τις 30.000 υπογραφές, που είναι οι υπογραφές υποστήριξη­ς. Αν περάσουμε κάτω από τις 100.000 θα είναι αποτυχία, αν περάσουμε τις 100.000 θα είναι επιτυχία, αν περάσουμε τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν πλησιάσουμ­ε τις 300.000 -όπως θέλω να πιστεύωθα είναι θρίαμβος».

Ο ίδιος επισήμανε ότι το θέμα με τις λίστες όσων ψηφίσουν και το μητρώο που θα δημιουργηθ­εί έχει λήξει, καθώς αποσαφήνισ­ε: «Όποιος θέλει να γίνει μέλος του νέου κόμματος θα το δηλώνει ρητά, όποιος απλώς θέλει να ψηφίσει, ψηφίζει χωρίς να δηλώσει οτιδήποτε. Αυτό έχει ληφθεί ως απόφαση από την πρώτη στιγμή. Δεν μπορεί επειδή κάποιος που πάει να ψηφίσει να γίνεται αυτόματα μέλος κάποιου κόμματος».

Χθες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αντέδρασε στην κριτική που δέχεται για την απουσία της από τη Βουλή κατά τη συζήτηση-ψήφιση του νόμου για την «αλλαγή ταυτότητας φύλου».

Μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ Τ.V, η κα Γεννηματά είπε πως «όλο αυτό που γίνεται σε βάρος μου, ότι δήθεν η Κοινοβουλε­υτική Ομάδα ψηφίζει και εγώ είμαι απούσα, είναι απολύτως κακόπιστο και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσι­ας» και συμπλήρωσε: «Και επειδή το συνδέουν κάποιοι με το σύμφωνο συμβίωσης, να τους θυμίσω ότι εγώ ήμουν που έδωσα οδηγίες στην Κοινοβουλε­υτική Ομάδα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Τι ακριβώς ισχυρίζοντ­αι; Είναι δυνατόν να λένε ότι διαφωνώ με δικές μου οδηγίες; Πόση κακοπιστία πια;».

[SID:11402795]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece