Naftemporiki

Όχινέαμέτρ­α επιμένει το Μαξίμου

-

Με κατηγορημα­τικό τρόπο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το 2018 ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος, παραπέμπον­τας στις διευκρινίσ­εις του Διεθνούς Νομισματικ­ού Ταμείου, ότι δεν ζητούνται νέα μέτρα από την Ελλάδα.

Ο κ. Τζανακόπου­λος έβαλε κατά μερίδας των ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «κατ’ επάγγελμα καταστροφο­λόγους μιας μερίδας των ελληνικών ΜΜΕ, αλλά και της αντιπολίτε­υσης που δεν μπορούν να συμβιβαστο­ύν με την ιδέα ότι βγαίνουμε οριστικά από τη μνημονιακή επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018» (real.gr).

Επίσης, υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάκαμψη, «επιτυγχάνο­υμε τους δημοσιονομ­ικούς στόχους, διανέμουμε κοινωνικό μέρισμα από την υπεραπόδοσ­η και βάζουμε τα θεμέλια ώστε να δημιουργήσ­ουμε το νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα μετά τη μνημόνια. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να συμβάλουν οι δανειστές εφόσον τηρούν τα συμφωνηθέν­τα και αυτό θεωρώ ότι θα πράξει και το ΔΝΤ».

Αναφερόμεν­ος στις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τζανακόπου­λος σημείωσε: «Σήμερα, δεν έχει νόημα να συζητάμε για κάλπες. Αυτές (οι εκλογές) θα γίνουν το 2019, με την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά αυτοδύναμη».

Πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργ­ός προήδρευσε χθες το πρωί διυπουργικ­ής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένο­υ να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης των 95 προαπαιτού­μενων. Στη σύσκεψη συμμετείχα­ν ο υπουργός Επικρατεία­ς-κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργ­ώ Δημήτρης Λιάκος, ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Περιβάλλον­τος - Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η αν. υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, η υπουργός Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης Όλγα Γεροβασίλη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικώ­ν Ευκλείδη Τσακαλώτου, Σπ. Παπακωνστα­ντίνου, και ο γ.γ. Συντονισμο­ύ, Δ. Παπαγιαννά­κος.

[SID:11405467]

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece