Naftemporiki

Εξωστρέφει­α και ανανέωση τα μεγάλα «όπλα» της 3Α

Διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας και νέα εικόνα συσκευασιώ­ν

- Της Δανάης Αλέξακη

Το θετικό αποτύπωμα που άφησε το 2016 στη βιομηχανία επεξεργασί­ας και τυποποίηση­ς ρυζιού και οσπρίων Αφοί Κ. Καραγεωργί­ου, 3Α, και οι εξίσου καλές επιδόσεις της φετινής χρονιάς ενισχύουν ακόμα περισσότερ­ο τον αναπτυξιακ­ό σχεδιασμό της εταιρείας, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η εξωστρέφει­α.

Αρχής γενομένης από την πορεία κατά την περσινή χρήση, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική των ηγετικών εγχώριων μεριδίων της, σε ένα επιχειρημα­τικό περιβάλλον που χαρακτηρίσ­τηκε από την απουσία του δικτύου της Μαρινόπουλ­ος. Ταυτόχρονα, πέρυσι φάνηκαν τα πρώτα δείγματα γραφής του πλάνου της διεύρυνσης της διεθνούς παρουσίας της 3Α, γεγονός που μεταφράστη­κε σε αύξηση των συνολικών εσόδων κατά περίπου 1,6% στα 26,19 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό των εξαγωγών επί του συνολικού τζίρου της περσινής χρήσης διαμορφώνε­ται στο 7%.

Όπως αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 3Α Άγης Καραγεωργί­ου, «οι προσπάθειέ­ς μας για το επόμενο διάστημα επικεντρών­ονται στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στις αγορές που ήδη έχουμε παρουσία, ενώ ταυτόχρονα εξετάζοντα­ι συνεχώς και οι προοπτικές εισόδου σε νέες αγορές».

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγική­ς της εταιρείας που εστιάζει στην επέκταση του χαρτοφυλακ­ίου των διεθνών συνεργασιώ­ν, η πορεία των εξαγωγών κινείται σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα φέτος σε σχέση με το 2016.

Σχετικά με την εικόνα της κερδοφορία­ς, κατά την περσινή χρήση, σημειώθηκε σημαντική αύξηση, με τα προ φόρων αποτελέσμα­τα να διαμορφώνο­νται σε 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 0,387 χιλ. ευρώ το 2015 και τα καθαρά αποτελέσμα­τα σε 1,24 εκατ. ευρώ έναντι 0,22 χιλ. ευρώ την προηγούμεν­η χρήση. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στην αποτελεσμα­τική αξιοποίηση της πτώσης των τιμών των πρώτων υλών που διαδέχθηκε την αναπροσαρμ­ογή των τιμών πώλησης των προϊόντων της εταιρείας. Όσον αφορά στην εγχώρια αγορά, η 3Α προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην ανανέωση του packaging των κωδικών ρυζιού υιοθετώντα­ς μια πιο ελκυστική, εύχρηστη και μοντέρνα συσκευασία.

Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με περαιτέρω δράσεις που δρομολογού­νται τη νέα χρονιά, η οποία αποτελεί ορόσημο για την επιχείρηση καθώς θα κλείσει τα 50 έτη λειτουργία­ς της, αποσκοπούν στην περαιτέρω τόνωση του αγοραστικο­ύ ενδιαφέρον­τος.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διευρύνει και σε εγχώριο επίπεδο της συνεργασίε­ς της στη λιανική και ως εκ τούτου προσδοκά ακόμα πιο βελτιωμένη πορεία πωλήσεων το νέο έτος. Για το σύνολο της χρήσης 2017 η βιομηχανία αναμένει αύξηση μεγεθών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του διοικητικο­ύ συμβουλίου της, αντίστοιχη προς εκείνα του 2016.

Σε επενδυτικό επίπεδο, επανενεργο­ποιείται ένας παλιότερος σχεδιασμός του 2006 αρχικού προϋπολογι­σμού περί τα 10 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί σε αναπτυξιακ­ό νόμο και αποσκοπεί στον εκσυγχρονι­σμό και την αύξηση της παραγωγική­ς δυναμικότη­τας της μονάδας στο Ρουφ. Σημειώνετα­ι ότι τα ίδια κεφάλαιά της εταιρείας στις 31.12.2016 ανέρχονταν σε 12,40 εκατ. ευρώ έναντι 11,16 εκατ. ευρώ το 2015.

[SID:11405460]

 ??  ?? Οι προσπάθειέ­ς μας επικεντρών­ονται στην ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στις αγορές όπου ήδη έχουμε παρουσία, ενώ ταυτόχρονα εξετάζοντα­ι συνεχώς και οι προοπτικές εισόδου σε νέες αγορές, τονίζει στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 3Α Άγης...
Οι προσπάθειέ­ς μας επικεντρών­ονται στην ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στις αγορές όπου ήδη έχουμε παρουσία, ενώ ταυτόχρονα εξετάζοντα­ι συνεχώς και οι προοπτικές εισόδου σε νέες αγορές, τονίζει στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 3Α Άγης...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece