Εξωστρέφεια και ανανέωση τα μεγάλα «όπλα» της 3Α

Διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας και νέα εικόνα συσκευασιών

Naftemporiki - - Επιχειρησεισ - Της Δανάης Αλέξακη

Το θετικό αποτύπωμα που άφησε το 2016 στη βιομηχανία επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιού και οσπρίων Αφοί Κ. Καραγεωργίου, 3Α, και οι εξίσου καλές επιδόσεις της φετινής χρονιάς ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της εταιρείας, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η εξωστρέφεια.

Αρχής γενομένης από την πορεία κατά την περσινή χρήση, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική των ηγετικών εγχώριων μεριδίων της, σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίστηκε από την απουσία του δικτύου της Μαρινόπουλος. Ταυτόχρονα, πέρυσι φάνηκαν τα πρώτα δείγματα γραφής του πλάνου της διεύρυνσης της διεθνούς παρουσίας της 3Α, γεγονός που μεταφράστηκε σε αύξηση των συνολικών εσόδων κατά περίπου 1,6% στα 26,19 εκατ. ευρώ.

Το ποσοστό των εξαγωγών επί του συνολικού τζίρου της περσινής χρήσης διαμορφώνεται στο 7%.

Όπως αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 3Α Άγης Καραγεωργίου, «οι προσπάθειές μας για το επόμενο διάστημα επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στις αγορές που ήδη έχουμε παρουσία, ενώ ταυτόχρονα εξετάζονται συνεχώς και οι προοπτικές εισόδου σε νέες αγορές».

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγικής της εταιρείας που εστιάζει στην επέκταση του χαρτοφυλακίου των διεθνών συνεργασιών, η πορεία των εξαγωγών κινείται σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα φέτος σε σχέση με το 2016.

Σχετικά με την εικόνα της κερδοφορίας, κατά την περσινή χρήση, σημειώθηκε σημαντική αύξηση, με τα προ φόρων αποτελέσματα να διαμορφώνονται σε 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 0,387 χιλ. ευρώ το 2015 και τα καθαρά αποτελέσματα σε 1,24 εκατ. ευρώ έναντι 0,22 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στην αποτελεσματική αξιοποίηση της πτώσης των τιμών των πρώτων υλών που διαδέχθηκε την αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης των προϊόντων της εταιρείας. Όσον αφορά στην εγχώρια αγορά, η 3Α προχώρησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην ανανέωση του packaging των κωδικών ρυζιού υιοθετώντας μια πιο ελκυστική, εύχρηστη και μοντέρνα συσκευασία.

Η κίνηση αυτή σε συνδυασμό με περαιτέρω δράσεις που δρομολογούνται τη νέα χρονιά, η οποία αποτελεί ορόσημο για την επιχείρηση καθώς θα κλείσει τα 50 έτη λειτουργίας της, αποσκοπούν στην περαιτέρω τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διευρύνει και σε εγχώριο επίπεδο της συνεργασίες της στη λιανική και ως εκ τούτου προσδοκά ακόμα πιο βελτιωμένη πορεία πωλήσεων το νέο έτος. Για το σύνολο της χρήσης 2017 η βιομηχανία αναμένει αύξηση μεγεθών, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της, αντίστοιχη προς εκείνα του 2016.

Σε επενδυτικό επίπεδο, επανενεργοποιείται ένας παλιότερος σχεδιασμός του 2006 αρχικού προϋπολογισμού περί τα 10 εκατ. ευρώ, που έχει ενταχθεί σε αναπτυξιακό νόμο και αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας στο Ρουφ. Σημειώνεται ότι τα ίδια κεφάλαιά της εταιρείας στις 31.12.2016 ανέρχονταν σε 12,40 εκατ. ευρώ έναντι 11,16 εκατ. ευρώ το 2015.

[SID:11405460]

Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στην ενίσχυση της θέσης της εταιρείας στις αγορές όπου ήδη έχουμε παρουσία, ενώ ταυτόχρονα εξετάζονται συνεχώς και οι προοπτικές εισόδου σε νέες αγορές, τονίζει στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 3Α Άγης Καραγεωργίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.