Αρχίζουν τα έργα στο «Μακεδονία»

Κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις της Fraport για την αναβάθμιση του διαδρόμου 10/28

Naftemporiki - - Επιχειρησεισ -

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, τα εναπομείναντα έργα στον διάδρομο προσαπογειώσεων 10/28 του «Μακεδονία», όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι τελικώς κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις που είχε διατυπώσει αρχικά η Fraport, η οποία, επικαλούμενη δικούς της ελέγχους, είχε υποστηρίξει ότι τα έργα αναβάθμισης, χωρίς στην πραγματικότητα να είναι απαραίτητα, θα είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της δυναμικότητας του αεροδρομίου. Τελικά, φαίνεται να προέκυψε συμφωνία ότι τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν, καθώς, όπως διευκρινίστηκε, πράγματι η δυναμικότητα του αεροδρομίου θα είναι μειωμένη, αλλά αυτό θα συμβεί στη χειμερινή περίοδο, που ούτως ή άλλως η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη, με εξαίρεση τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου, προκειμένου έναν μήνα μετά, και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες δοκιμές, να ξεκινήσει η λειτουργία του «Μακεδονία» σε πλήρη δυναμικότητα.

Να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, που αποτελεί την επιβλέπουσα αρχή του έργου, είχε ξεκαθαρίσει, επικαλούμενη σχετικές μελέτες, ότι η αναβάθμιση του επίμαχου τμήματος είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, καθώς ειδικά το υποτμήμα της διασταύρωσης του 10/28 με τον 16/34 είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο. Την ίδια θέση είχε και η ανάδοχος εταιρείας ΕΤΕΘ Α.Ε., τονίζοντας πως πρέπει να υλοποιηθούν οι εργασίες και στο τελευταίο τμήμα του 10/28, που έχει καταπονηθεί από την πολυετή χρήση, προκειμένου να έχει την ίδια συμπεριφορά με το υπόλοιπο τμήμα που έχει ήδη αναβαθμιστεί.

[SID:11405642]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.