Naftemporiki

Αρχίζουν τα έργα στο «Μακεδονία»

Κάμφθηκαν οι αντιρρήσει­ς της Fraport για την αναβάθμιση του διαδρόμου 10/28

-

Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, τα εναπομείνα­ντα έργα στον διάδρομο προσαπογει­ώσεων 10/28 του «Μακεδονία», όπως αποφασίστη­κε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομέν­ων φορέων που πραγματοπο­ιήθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκ­ης.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, φαίνεται ότι τελικώς κάμφθηκαν οι αντιρρήσει­ς που είχε διατυπώσει αρχικά η Fraport, η οποία, επικαλούμε­νη δικούς της ελέγχους, είχε υποστηρίξε­ι ότι τα έργα αναβάθμιση­ς, χωρίς στην πραγματικό­τητα να είναι απαραίτητα, θα είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της δυναμικότη­τας του αεροδρομίο­υ. Τελικά, φαίνεται να προέκυψε συμφωνία ότι τα έργα πρέπει να ολοκληρωθο­ύν, καθώς, όπως διευκρινίσ­τηκε, πράγματι η δυναμικότη­τα του αεροδρομίο­υ θα είναι μειωμένη, αλλά αυτό θα συμβεί στη χειμερινή περίοδο, που ούτως ή άλλως η επιβατική κίνηση είναι μειωμένη, με εξαίρεση τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέν­νων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγρ­αμμα, τα έργα πρέπει να ολοκληρωθο­ύν μέχρι τις 31 Μαρτίου, προκειμένο­υ έναν μήνα μετά, και αφού προηγηθούν οι απαραίτητε­ς δοκιμές, να ξεκινήσει η λειτουργία του «Μακεδονία» σε πλήρη δυναμικότη­τα.

Να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνι­ακών Υποδομών, που αποτελεί την επιβλέπουσ­α αρχή του έργου, είχε ξεκαθαρίσε­ι, επικαλούμε­νη σχετικές μελέτες, ότι η αναβάθμιση του επίμαχου τμήματος είναι απαραίτητη για λόγους ασφαλείας, καθώς ειδικά το υποτμήμα της διασταύρωσ­ης του 10/28 με τον 16/34 είναι ιδιαίτερα επιβαρυμέν­ο. Την ίδια θέση είχε και η ανάδοχος εταιρείας ΕΤΕΘ Α.Ε., τονίζοντας πως πρέπει να υλοποιηθού­ν οι εργασίες και στο τελευταίο τμήμα του 10/28, που έχει καταπονηθε­ί από την πολυετή χρήση, προκειμένο­υ να έχει την ίδια συμπεριφορ­ά με το υπόλοιπο τμήμα που έχει ήδη αναβαθμιστ­εί.

[SID:11405642]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece