Άνοδος ενεργητικού στα 6,524 δισ. ευρώ

Naftemporiki - - Αγορεσ -

εβδομάδα που ολοκληρώΗνεται

αποτελεί περίοδο σταθεροποίησης του ενεργητικού της αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων και επιστροφής του στα επίπεδα άνω των 6,5 δισ. ευρώ. Καθώς η καθημερινή αυξομείωσή του κυμαίνεται σε εύρος συν ή πλην 10 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ισοζύγιο εισροών/εκροών και οι μετακινήσεις των μεριδιούχων εντός των κατηγοριών των Α/Κ, σχολιάζει ο κ. Κώστας Σιαμπράκος (KS MEIZON).

Την Πέμπτη (12/10) η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων σημείωσε οριακή άνοδο 0,08%, στα 6,524 δισ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα μερίδια είχαν ελαφρώς πτωτικό ρυθμό (-0,01%), το τελικό ισοζύγιο ήταν για δεύτερη συνεχή ημέρα ισορροπημένο. Υπήρξαν, μάλιστα, αμελητέες εισροές αξίας 994 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά θετικό κατά 0,04%. Από τις 20 κατηγορίες, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι έξι με απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ανοδική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Δείκτη (+0,38%), τα Μετοχικά Αναπτυσσόμενων Αγορών (+0,21%) και τα Μετοχικά Ελλάδας (+0,19%). Την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Αμερικής (-0,58%) και τα Μετοχικά Αναπτυγμένων Αγορών (0,18%).

Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 1,889 εκατ. ευρώ (η εν λόγω κατηγορία παρουσιάζει σημαντική αξία συμμετοχών στη διάρκεια των τελευταίων ημερών), τα Μετοχικά Διεθνή με 1,213 εκατ. ευρώ και τα Ομολογιακά Ελλάδας με 539 χιλ. ευρώ. Στον αντίποδα, εκροές σημειώθηκαν στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχυπρόθεσμης Διάρκειας με 2,579 εκατ. ευρώ, στα Funds of Funds Μικτά με 910 χιλ. ευρώ και στα Μετοχικά Ελλάδας με 404 χιλ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα Μικτά Α/Κ έκλεισαν με νέες ρευστοποιήσεις 337 χιλ. ευρώ, με τις εκροές από την αρχή της εβδομάδας να συνεχίζονται, συμπεριφορά όχι συνηθισμένη για την εν λόγω κατηγορία κατά το προηγούμενο διάστημα του έτους.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών [SID:11405279]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.