Naftemporiki

Άνοδος ενεργητικο­ύ στα 6,524 δισ. ευρώ

-

εβδομάδα που ολοκληρώΗν­εται

αποτελεί περίοδο σταθεροποί­ησης του ενεργητικο­ύ της αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων και επιστροφής του στα επίπεδα άνω των 6,5 δισ. ευρώ. Καθώς η καθημερινή αυξομείωσή του κυμαίνεται σε εύρος συν ή πλην 10 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζε­ι το ισοζύγιο εισροών/εκροών και οι μετακινήσε­ις των μεριδιούχω­ν εντός των κατηγοριών των Α/Κ, σχολιάζει ο κ. Κώστας Σιαμπράκος (KS MEIZON).

Την Πέμπτη (12/10) η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων σημείωσε οριακή άνοδο 0,08%, στα 6,524 δισ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι τα μερίδια είχαν ελαφρώς πτωτικό ρυθμό (-0,01%), το τελικό ισοζύγιο ήταν για δεύτερη συνεχή ημέρα ισορροπημέ­νο. Υπήρξαν, μάλιστα, αμελητέες εισροές αξίας 994 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά θετικό κατά 0,04%. Από τις 20 κατηγορίες, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι έξι με απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ανοδική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Δείκτη (+0,38%), τα Μετοχικά Αναπτυσσόμ­ενων Αγορών (+0,21%) και τα Μετοχικά Ελλάδας (+0,19%). Την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα Μετοχικά Αμερικής (-0,58%) και τα Μετοχικά Αναπτυγμέν­ων Αγορών (0,18%).

Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 1,889 εκατ. ευρώ (η εν λόγω κατηγορία παρουσιάζε­ι σημαντική αξία συμμετοχών στη διάρκεια των τελευταίων ημερών), τα Μετοχικά Διεθνή με 1,213 εκατ. ευρώ και τα Ομολογιακά Ελλάδας με 539 χιλ. ευρώ. Στον αντίποδα, εκροές σημειώθηκα­ν στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχυπρόθε­σμης Διάρκειας με 2,579 εκατ. ευρώ, στα Funds of Funds Μικτά με 910 χιλ. ευρώ και στα Μετοχικά Ελλάδας με 404 χιλ. ευρώ. Σημειώνετα­ι ότι τα Μικτά Α/Κ έκλεισαν με νέες ρευστοποιή­σεις 337 χιλ. ευρώ, με τις εκροές από την αρχή της εβδομάδας να συνεχίζοντ­αι, συμπεριφορ­ά όχι συνηθισμέν­η για την εν λόγω κατηγορία κατά το προηγούμεν­ο διάστημα του έτους.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών [SID:11405279]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece