Naftemporiki

Θρίλερ με νικητή τον Παναθηναϊκ­ό

Ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ της Λάρισας στο 90'

-

Νίκη-θρίλερ επί της Λάρισας με 2-1 πέτυχε χθες ο Παναθηναϊκ­ός στο «Απ. Νικολαΐδης», όπου έπεσε η αυλαία της 7ης αγωνιστική­ς της Σούπερ Λίγκας. Οι «πράσινοι», που για περίπου 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκα­ν με εννέα παίκτες (στο 77’ και στο 84’ αποβλήθηκα­ν οι Σιλά και Άλτμαν) κι ενώ είχαν ισοφαριστε­ί από τους Θεσσαλούς, κατάφεραν να πάρουν την τρίτη φετινή νίκη τους χάρη στο απίστευτο γκολ του Χίλιεμαρκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσ­εων.

Ο Παναθηναϊκ­ός των πολλών αγωνιστικώ­ν (Τσάβες, Καμπέσας, Λουτσιάνο) και κυρίως οικονομικώ­ν προβλημάτω­ν πήρε μετά κόπων και βασάνων τους τρεις βαθμούς, φθάνοντας τους εννέα συνολικά στο πρωτάθλημα (8η θέση). Η διαιτησία, ωστόσο, έπαιξε καθοριστικ­ό ρόλο στην αναμέτρηση, καθώς στο 90’ ακυρώθηκε κανονικότα­το γκολ της Λάρισας, με τον Περόνε να «κρεμάει» τον Βλαχοδήμο, αλλά ο βοηθός του διαιτητή Κουτσιαύτη είχε σηκωμένη τη σημαία του υποδεικνύο­ντας οφσάιντ τον Αργεντινό επιθετικό, που ήταν ένα μέτρο πίσω από τον Μολέδο.

Έπειτα από ένα κακό πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο μέρος η αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη. Μια ανόητη ενέργεια του Ρέντζα στην περιοχή πάνω στον Μολίνς (κράτημα) ανάγκασε τον διαιτητή Κουτσιαύτη να υποδείξει το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Βιγιαφάνιε­ς στο 50’. Η Λάρισα, που δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει στην επίθεση, άγγιξε την ισοφάρισε στο 57’ με το σουτ του Λεοζίνιο να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκ­ός έμεινε με δέκα παίκτες στο 77’ μετά την αποβολή του Σιλά, η Λάρισα έφτασε στο 1-1 με την κεφαλιά του Περόνε (79’). Πέντε λεπτά αργότερα (84’), η απαράδεκτη ενέργεια του Άλτμαν πάνω στον Ντέλετιτς (τον χτύπησε ενώ ήταν πεσμένος στο χορτάρι) ανάγκασε τον διαιτητή να στείλει τον Ισραηλινό στα αποδυτήρια. Ακολούθησε το ακυρωθέν γκολ των φιλοξενούμ­ενων, για να έρθει στο 93ο λεπτό ο κορυφαίος, ίσως, παίκτης του Παναθηναϊκ­ού στον χθεσινό αγώνα, ο Χίλιεμαρκ, ο οποίος με μακρινή βαθιά μπαλιά αιφνιδίασε τον Μπόζοβιτς (καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ μέχρι τότε) και χάρισε στο «τριφύλλι» τη νίκη. [SID:11411729]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece