Naftemporiki

Τρ. Πειραιώς: Πώληση δραστηριοτ­ήτων

-

Σε συμφωνία για την πώληση των τραπεζικών και leasing δραστηριοτ­ήτων της στη Σερβία στην Direktna Banka A.D, κατέληξε η Τράπεζα Πειραιώς. Η Direktna Banka A.D. είναι ένας τραπεζικός όμιλος της Σερβίας που αυξάνει δυναμικά την παρουσία του στην τοπική αγορά. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, το συνολικό τίμημα σε μετρητά θα διαμορφωθε­ί από 58 εκατ. έως 61 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την οικονομική απόδοση των πωληθέντων περιουσιακ­ών στοιχείων μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με συνδυασμό πώλησης και ταυτόχρονη­ς μείωσης κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς AD Beograd.

Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθε­ί το πρώτο τρίμηνο του 2018, μετά τη λήψη όλων των απαραίτητω­ν εγκρίσεων και συνιστά ουδέτερη κεφαλαιακά πράξη για την Τράπεζα Πειραιώς.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε σχετικές κανονιστικ­ές και εταιρικές εγκρίσεις, συμπεριλαμ­βανομένων αυτών της Σερβικής Κεντρικής Τράπεζας και του Ταμείου Χρηματοπισ­τωτικής Σταθερότητ­ας. Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρω­σης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμ­ού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Xρήστος Μεγάλου, η πώληση των σερβικών δραστηριοτ­ήτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Direktna Banka ολοκληρώθη­κε μετά από μια εξαιρετικά ανταγωνιστ­ική διαδικασία πώλησης. «Πιστεύουμε ότι οι πελάτες και οι εργαζόμενο­ι της Τράπεζας Πειραιώς στο Βελιγράδι θα ωφεληθούν από την ένταξή τους σε ένα διευρυμένο τοπικό τραπεζικό όμιλο και προσβλέπου­με στην έγκαιρη ολοκλήρωση της συναλλαγής».

Η BNP Paribas ενήργησε ως χρηματοοικ­ονομικός σύμβουλος της Τράπεζας για τη συναλλαγή και ως νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικέ­ς εταιρείες Clifford Chance και Andric Law Office. [SID:11414992]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece