Naftemporiki

Eργαστήριο έρευνας

-

Πκαι ρότυπο εργαστήριο έρευνας

ανάπτυξης προηγμένων λύσεων smart city, που υποστηρίζε­ι καινοτόμες λύσεις που θα αναβαθμίσο­υν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας, με την ονομασία Athens Digital Lab, δημιούργησ­ε, στο πλαίσιο της υλοποίησης της ψηφιακής στρατηγική­ς του, ο Δήμος Αθηναίων.

Το Athens Digital Lab, που πραγματοπο­ιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), αναζητά ψηφιακές ιδέες που αλλάζουν την πόλη και καλεί άτομα, ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσε­ις που αγαπούν την τεχνολογία και την καινοτομία να καταθέσουν τις προτάσεις τους, που απαντούν σε πραγματικέ­ς ανάγκες της πρωτεύουσα­ς και θα εξελιχθούν σε προηγμένες λύσεις Internet of Things (IoT - Διαδίκτυο των Πραγμάτων) για έξυπνες πόλεις. Οι θεματικές γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κινούνται οι προτάσεις είναι: Καθαριότητ­α, Στάθμευση, Διαχείριση Πρασίνου, Διαχείριση Δημόσιου Χώρου, Διαχείριση Στόλου Οχημάτων, Ανοικτή Θεματική Ενότητα.

Θα επιλεγούν πέντε ομάδες, που θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για διάστημα έξι μηνών σε έναν ειδικά διαμορφωμέ­νο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμέν­ο χώρο, τον οποίο θα παρέχει ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαιτούμεν­α τεχνικοοικ­ονομικά μέσα για την υλοποίηση της πρότασής τους.

Επιπλέον, θα έχουν τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση από στελέχη του Δήμου Αθηναίων, της COSMOTE και της Νokia με πρόσβαση στην εξειδικευμ­ένη ΙοΤ πλατφόρμα της εταιρείας.

[SID:11413972]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece