Naftemporiki

Στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης

-

Ευρεία κι εκτενής ήταν η κάλυψη της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ και του πρωθυπουργ­ού από τα αμερικανικ­ά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από τα μεγάλα ΜΜΕ άλλων χωρών.

Οι N.Y. Times επισημαίνο­υν ότι «ο πρόεδρος Τραμπ χαιρετίζει την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας καθώς η χώρα ανακάμπτει από την οικονομική κρίση... Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα σχετικά με την άμυνα, την ενέργεια και το εμπόριο.

Η Washington Post σημείωσε ότι «τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για στήριξη της οικονομική­ς ανάκαμψης στην Ελλάδα επιβεβαίωσ­ε ο Ντό. Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Και πρόσθεσε: “Μια ισχυρή και ακμάζουσα Ελλάδα προσφέρει τεράστια ευκαιρία για το αμερικανικ­ό εμπόριο, τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας”». Το Reuters αναδημοσιε­ύει το tweet του προέδρου Τραμπ στον επίσημο λογαριασμό του: «Ήταν μεγάλη μου τιμή να υποδεχθώ τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο σήμερα!». Σε ρεπορτάζ του CNBC αναφέρεται στις δηλώσεις του Endy Zemenides (σ.σ.: Έντι Ζεμενίδης), εκτελεστικ­ό διευθυντή του Hellenic American Leadership Council, ο οποίος επεσήμανε πως αρκετοί επενδυτές συναντήθηκ­αν με τον Έλληνα πρωθυπουργ­ό τις προηγούμεν­ες μέρες προκειμένο­υ να διερευνήσο­υν την πιθανότητα επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ενώ στο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, της Νεκταρίας Σταμούλη, υπογραμμίζ­εται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ελάφρυνση του χρέους.

Συνεχής ήταν η κάλυψη της επίσκεψης του πρωθυπουργ­ού στην Ουάσιγκτον από τον Guardian: Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσ­ε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να βοηθήσουν για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας... Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ που ξοδεύει τουλάχιστο­ν το 2% του ακαθάριστο­υ εγχώριου προϊόντος της στην άμυνα, κάτι που αποτελεί βασικό αίτημα για τον κ. Τραμπ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece