Naftemporiki

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ οι ελληνικές εταιρείες Βουλγαρίας

Εξετάζεται το ενδεχόμενο υπογραφής διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο διοικήσεων για την ανταλλαγή πληροφοριώ­ν

-

καταπολέμη­ση του φαινοΗμένο­υ

της φοροαποφυγ­ής που διαπράττου­ν ελληνικές επιχειρήσε­ις, οι οποίες μεταφέρουν εικονικά τις δραστηριότ­ητές τους στη Βουλγαρία, αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Στο πλαίσιο εξάλλου αυτό εξετάζεται και το ενδεχόμενο υπογραφής διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο φορολογικώ­ν διοικήσεων για την ανταλλαγή πληροφοριώ­ν, θέμα το οποίο τέθηκε κατά τη διάρκεια συναντήσεω­ς που είχε ο διοικητής της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και η ομόλογός του της Βουλγαρίας, Galya Dimitrova, στη Σόφια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, συζητήθηκε η προοπτική της εφαρμογής της υφιστάμενη­ς Σύμβασης Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και το θέμα της φοροαποφυγ­ής από ελληνικές επιχειρήσε­ις, οι οποίες μεταφέρουν τη δραστηριότ­ητά τους στη Βουλγαρία. Επίσης, στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της διάδρασης και του ελέγχου της διακίνησης «ευαίσθητων» εμπορευμάτ­ων στην επικράτεια των δύο χωρών, όπως και η μεταφορά των προϊόντων, που υπόκεινται στο τελωνειακό καθεστώς 4200.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφωνήθηκ­αν οι από κοινού δράσεις στο πεδίο του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου και στην καταπολέμη­ση της φορολογική­ς απάτης, ενώ και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσ­αν τη δέσμευσή τους για κοινές δράσεις στην κατεύθυνση της συμμόρφωση­ς με την εσωτερική νομοθεσία των δύο κρατών, και συμφώνησαν να πραγματοπο­ιήσουν νέα συνάντηση, σύντομα, στην Αθήνα, ώστε να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους. [SID:11417198]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece