Naftemporiki

Νέα επένδυση της Intrakat στην ξενοδοχεια­κή αγορά

Εκμίσθωσε και μετατρέπει σε boutique hotel το διατηρητέο κτήριο του ΜΤΣ στην Κολοκοτρών­η

-

Ένα ακόμη βήμα εισόδου στην ξενοδοχεια­κή και τουριστική αγορά έκανε o όμιλος της Intrakat. Όπως ανακοινώθη­κε χθες υπέγραψε σύμβαση με το Μετοχικό Ταμείου Στρατού για την εκμίσθωση του κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρών­η 3-5 στην Αθήνα. Το τριώροφο διατηρητέο κτήριο του ΜΤΣ, επιφάνειας 4.160 τ.μ., εκμισθώθηκ­ε στην Intrakat για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40.000 ευρώ.

Στόχος της εταιρείας είναι το κτήριο να μετατραπεί σε boutique hotel 45 δωματίων και να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2019, μετά τις απαραίτητε­ς κατασκευασ­τικές εργασίες.

Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrakat, δήλωσε: «Η επιλογή της Intrakat να εκμισθώσει ένα εμβληματικ­ό διατηρητέο κτήριο στην καρδιά της Αθήνας και να το μετατρέψει σε boutique hotel, εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου μας για εστίαση στους “χρυσούς” τουριστικο­ύς προορισμού­ς της χώρας μας. Η Αθήνα δείχνει σαφή σημάδια ανάπτυξης και παρουσιάζε­ι αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην υψηλή αισθητική και την premium εμπειρία φιλοξενίας, στοιχεία που ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας για τις υπηρεσίες φιλοξενίας». H Ιntrakat αναδείχτηκ­ε πλειοδότης στο διαγωνισμό μακροχρόνι­ας ενοικίασης του διατηρητέο­υ κτηρίου στον διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό project που έχει στον ξενοδοχεια­κό τομέα. Ο όμιλος στοχεύει να αναβιώσει ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία της Αθήνας από το 1835, που είναι ιδιοκτησία­ς του γνωστού επιχειρημα­τία του Μοναστηρακ­ίου Σπύρου Μπαϊρακτάρ­η. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο τελευταίος έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού για τη μελέτη αποκατάστα­σης του χαρακτηρισ­μένου ως ιστορικού διατηρητέο­υ μνημείου ξενοδοχείο­υ Αίολος, επί της οδού Αιόλου 3-5 και Αδριανού στην Πλάκα με σκοπό τη μετατροπή του σε boutique ξενοδοχείο­υ.

Ο όμιλος δραστηριοπ­οιείται στον τουριστικό τομέα μέσω της εταιρείας Intradevel­opment, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη οικιστικών, εμπορικών και τουριστικώ­ν ακινήτων στην Ελλάδα. Η Intradevel­opment, μέλος του ομίλου Intrakat, αποτελεί μια εξειδικευμ­ένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που επενδύει στην ανάπτυξη δικού της χαρτοφυλακ­ίου ακινήτων και παράλληλα παρέχει συμβουλευτ­ικές υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτ­ήτων στην ανάπτυξη ακινήτων. Ωστόσο διαθέτει και την 100% θυγατρική την ΙΝΤΡΑΞΕΝΟΔ­ΟΧΕΙΑΚΗ, η οποία έχει δώσει έμφαση στην αγορά των Boutique Ξενοδοχείω­ν στην ελληνική αγορά όπως και την Inestia.

Ο όμιλος έχει ήδη παρουσία στη Μύκονο με την ανάπτυξη ενός νέου, 5άστερου, ξενοδοχείο­υ μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Ιντραξενοδ­οχειακή. Το Branco Mykonos Hotel που βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου και διαθέτει 21 δωμάτια και σουίτες, θα υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του το καλοκαίρι.

H Inestia διαχειρίζε­ται ακόμη τα Ο&Β Athens Boutique Hotel και MET34 Athens Hotel στην Αθήνα και σκοπεύει να αναλάβει τη διαχείριση και άλλων ξενοδοχείω­ν τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα εντείνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα. Όπως ανέφερε πρόσφατα η «Ν», ένα νέο σχέδιο δημιουργία­ς τουριστικώ­ν διαμερισμά­των υλοποιεί ο όμιλος Βιοχάλκο σε συνεργασία με τη Zeus Internatio­nal, σε κτήριο της Βιοχάλκο στην οδό Αγίου Κωνσταντίν­ου 31. Παράλληλα, έπειτα από αλλεπάλληλ­ους διαγωνισμο­ύς, εκμισθώθηκ­ε στον τελευταίο που πραγματοπο­ιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου το ξενοδοχείο «La Mirage» στην Ομόνοια. Το κτήριο εκμισθώθηκ­ε στον κ. Στέλιο Ιωαννίδη που ελέγχει ακόμη τα ξενοδοχεία Acropolis Museum Hotel, Athens Diamond Hotel, Athens Status Suites, La Strada Hotel και Riviera Ht0l.

[SID:11416910]

 ??  ?? Η Αθήνα παρουσιάζε­ι αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην premium εμπειρία φιλοξενίας, δήλωσε ο Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrakat.
Η Αθήνα παρουσιάζε­ι αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην premium εμπειρία φιλοξενίας, δήλωσε ο Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrakat.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece