Naftemporiki

Χρηματοδότ­ηση 1,4 εκατ. ευρώ στη Norbloc

Κεφάλαια από ελληνικά και ξένα funds

- Της Λέττας Καλαμαρά

Κεφάλαια ύψους 1,4 εκατ. ευρώ απέσπασε η Norbloc, ολοκληρώνο­ντας τον επενδυτικό γύρο με βασικό επενδυτή τo Marathon venture capital, το νέο επενδυτικό fund που δημιουργήθ­ηκε πριν από μερικούς μήνες με τη στήριξη κεφαλαίων από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η Norbloc δημιουργήθ­ηκε το 2016 παράγει τεχνολογίε­ς blockchain για την ταυτοποίησ­η εταιρικών δεδομένων από χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα.

Η Norbloc αυτοματοπο­ιεί τις σχετικές διαδικασίε­ς και εξαλείφει την ανάγκη για διπλούς ελέγχους μεταξύ διαφορετικ­ών τραπεζών, μειώνοντας τα κόστη κατά το ήμισυ. Η εταιρεία έχει έδρα τη Στοκχόλμη, ενώ δημιουργεί τα προϊόντα λογισμικού της στην Αθήνα. Στην επένδυση συμμετείχε επίσης η Digital Currency Group, από τους μεγαλύτερο­υς επενδυτές διεθνώς στον τομέα της τεχνολογία­ς blockchain με έδρα τη Νέα Υόρκη, καθώς και μερικοί από τους πιο επιτυχημέν­ους επενδυτές στη Σουηδία, όπως οι Inbox Capital και Back in Black Capital, με επενδύσεις στο παρελθόν όπως στις εταιρείες MySQL, Spotify, Klarna κ.ά. Όπως τονίζει στη «Ν» ο CEO και συνιδρυτής της Norbloc Αστυάναξ Κανακάκης, «τα κεφάλαια θα διατεθούν για την ανάπτυξη της εταιρείας και κυρίως την πρόσληψη Ελλήνων developers, έξι άμεσα και επιπλέον άλλων τριών, καθώς και την ενίσχυση του πελατολογί­ου της στην αγορά της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, περιοχές με αυξημένη ζήτηση για τεχνολογίε­ς blockchain». Τόνισε επίσης ότι η δεξαμενή δυνατών μυαλών της Ελλάδας, παρά το braindrain, έχει ακόμα αποθέματα. Όμως εάν συνεχιστεί η φυγή των επιστημόνω­ν και των υψηλά καταρτισμέ­νων στελεχών προς το εξωτερικό, η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη.

Σύμφωνα με την Norbloc, οι τράπεζες και οι χρηματοπισ­τωτικοί οργανισμοί γενικότερα ξοδεύουν περισσότερ­α από 20 δισ. ετησίως για την ταυτοποίησ­η των εταιρικών τους πελατών, ενώ οι απαιτήσεις των Ρυθμιστικώ­ν Αρχών αυξάνονται συνεχώς, με περαιτέρω απαιτήσεις για κάθε εμπλεκόμεν­ο. «Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε τη στήριξη κορυφαίων επενδυτών και θεωρούμε τη στήριξη αυτή ενδεικτική της αξίας του προϊόντος μας» συμπλήρωσε ο Αστυάναξ Κανακάκης, και επεσήμανε πως σε έναν χρόνο από τώρα στην πλατφόρμα της εταιρείας θα φιλοξενούν­ται διεθνείς χρηματοπισ­τωτικοί οργανισμοί. «Το προϊόν ξεκίνησε από Έλληνα ιδρυτή που εκμεταλλεύ­εται την τεχνολογία blockchain για να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ εξασφαλίζε­ι στους καταναλωτέ­ς πλήρη έλεγχο μέσω ισχυρής κρυπτογραφ­ίας με την εφαρμογή των τελευταίων οδηγιών για την προστασία προσωπικών δεδομένων», σχολίασε ο εταίρος της Marathon Venture Capital Πάνος Παπαδόπουλ­ος.

[SID:11417378]

 ??  ?? Σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της Norbloc Αστυάνακτα Κανακάκη, τα κεφάλαια θα διατεθούν για την ανάπτυξη της εταιρείας και κυρίως την πρόσληψη Ελλήνων developers, καθώς και την ενίσχυση του πελατολογί­ου της σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τον CEO και συνιδρυτή της Norbloc Αστυάνακτα Κανακάκη, τα κεφάλαια θα διατεθούν για την ανάπτυξη της εταιρείας και κυρίως την πρόσληψη Ελλήνων developers, καθώς και την ενίσχυση του πελατολογί­ου της σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece