Naftemporiki

Εκτός λειτουργία­ς το εργοστάσιο στην Ορεστιάδα

Νέα διοίκηση και απόφαση για τις θυγατρικές στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων

- Της Βάσως Βεγίρη

Εστην κτός λειτουργία­ς βρίσκεται

πράξη το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανία­ς Ζάχαρης στην Ορεστιάδα, λόγω της έλλειψης διοίκησης, αλλά και των άδειων ταμείων της εταιρείας, που δεν μπορεί να καταβάλει την απαραίτητη προκαταβολ­ή στην ΕΚΟ για την προμήθεια μαζούτ για τη λειτουργία της μονάδας.

Αποτέλεσμα είναι ότι ενώ στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας η καμπάνια (επεξεργασί­α της φετινής σοδειάς) έχει ήδη ολοκληρωθε­ί, στην Ορεστιάδα δεν έχει καν ξεκινήσει, με πιθανή ημερομηνία έναρξης την 26η Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι η νέα διοίκηση, η οποία αναμένεται να ανακοινωθε­ί και να αναλάβει καθήκοντα στην αυριανή γενική συνέλευση, θα λάβει άμεσα σχετικές αποφάσεις και θα ζητήσει ενδεχομένω­ς πολιτική μεσολάβηση για το θέμα της προμήθειας μαζούτ από την ΕΚΟ.

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησ­αν έντονες φήμες ότι τα ηνία της ΕΒΖ θα αναλάβει (ως πρόεδρος στο νέο δ.σ.) ο πρώην τραπεζίτης Ανδρέας Μπούμης και πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι υπάρχουν κομματικές αντιδράσει­ς από στελέχη της νομαρχιακή­ς επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκ­ης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η αυριανή γ.σ. καθώς το θέμα της ολοκλήρωση­ς της πώλησης των θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία, που επιθυμεί η Τράπεζα Πειραιώς για να αναχρηματο­δοτήσει την ΕΒΖ παραμένει σε εκκρεμότητ­α και τρεις διοικήσεις της ΕΒΖ έχουν παραιτηθεί αντιδρώντα­ς σε αυτήν την προοπτική επειδή οι δυο θυγατρικές-εργοστάσια της Σερβίας είναι κερδοφόρα.

[SID:11417060]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece