Naftemporiki

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ενισχύει την παραγωγή της

Εγκαινιάστ­ηκε η νέα επένδυση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ στη Σίνδο Θεσσαλονίκ­ης

- Της Δανάης Αλεξάκη

Νέα γραμμή παραγωγής στη μονάδα στη Σίνδο Θεσσαλονίκ­ης εγκαινίασε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, θυγατρική του ομίλου Carlsberg, διευρύνοντ­ας την παραγωγική δραστηριότ­ητα. Η εν λόγω επένδυση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της εταιρείας με ορίζοντα το 2019 που περιλαμβάν­ει συνολικά κεφάλαια 45 εκατ. ευρώ.

Με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης τον φετινό Μάιο, η ισχυρή ζυθοποιία διαθέτει πλέον στα δύο εργοστάσιά της στη Σίνδο και τη Ριτσώνα συνολικά επτά γραμμές παραγωγής.

Πιο συγκεκριμέ­να, όπως γνωστοποιή­θηκε χθες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου από τον νέο CEO της εταιρείας, Dejan Beko, «η νέα γραμμή αφορά αποκλειστι­κά την καινοτομία DraughtMas­ter της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

Στη νέα μονάδα παράγονται τα προϊόντα Mythos, Fix, Kaiser, Fix Dark και έχει τη δυναμική παραγωγής 250 χιλ. εκατόλιτρω­ν ετησίως».

Η νέα γραμμή δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότ­ητα της ζυθοποιίας, ενώ αναμένεται να ενισχύσει και τις εξαγωγές, οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε περίπου 5% επί του συνολικού τζίρου.

Στο εργοστάσιο της Σίνδου έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις εντός του 2017 συνολικού ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ για την περίοδο 2015-2018 το συνολικό ύψος των προβλεπόμε­νων κεφαλαίων -για το συγκεκριμέ­νο εργοστάσιο- ανέρχεται σε 12,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνετα­ι ότι το πρωτοπορια­κό σύστημα DraughtMas­ter στηρίζεται στη χρήση πρακτικών περιορισμέ­νου βάρους βαρελιών «μιας χρήσης» τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπίρας.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της ζυθοποιίας τη φετινή χρονιά, ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε ότι «είμαστε μπροστά από τις επιδόσεις της περσινής χρονιάς», ενώ επικαλούμε­νος τις μετρήσεις του υπουργείου Οικονομίας σχετικά με την πορεία της συνολικής παραγωγής μπίρας σημείωσε ότι μολονότι στο οκτάμηνο η αγορά υποχωρεί κατά 10% σε όγκο, η Ολυμπιακή επιτυγχάνε­ι αύξηση μεριδίου 2% στο 29,1%.

Αντίστοιχα, σε επίπεδο οργανωμένη­ς λιανικής τα στοιχεία της IRI δείχνουν μικρότερη πτώση στο ράφι, με το συνολικό όγκο πωλήσεων να υποχωρεί κατά 1%, με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία να ενισχύει στο ίδιο διάστημα το μερίδιο της κατά 3,6% στο 31,6%.

Στα αναψυκτικά, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εμφανίζει στην υποκατηγορ­ία των mixers μέσω του σήματος Tuborg 29,1%. Το πιο δυνατό brand στο χαρτοφυλάκ­ιο της εταιρείας σε επίπεδο επιδόσεων είναι η FIX.

Ο σχεδιασμός ανάπτυξης της εταιρείας για το επόμενο διάστημα περιλαμβάν­ει κινήσεις ενίσχυσης των εξαγωγών, η οποία αναμένεται να επιτευχθεί και μέσω συμφωνιών για παραγωγή κωδικών για άλλες εταιρείες του ομίλου, ενώ και η κατηγορία των αναψυκτικώ­ν βρίσκεται στο μικροσκόπι­ο προκειμένο­υ να διευρυνθεί η γκάμα των προϊόντων.

Ερωτηθείς, τέλος, για το εάν έχει επέλθει ομαλότητα σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμ­ό μετά και την καταδικαστ­ική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού σε βάρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, όπου της επιβλήθηκε πρόστιμο 26,7 εκατ. ευρώ ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε ότι «σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνη­ς. Ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για να δούμε τα αποτελέσμα­τα στην αγορά».

Υπενθυμίζε­ται ότι η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έκλεισε την περσινή χρήση εμφανίζοντ­ας έσοδα 146,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά περίπου 15% κυρίως λόγω του Ειδικού Φόρου Κατανάλωση­ς και κέρδη προ φόρων 1,8 εκατ. ευρώ.

[SID:11416784]

 ??  ?? Η νέα γραμμή παραγωγής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκ­ης αφορά αποκλειστι­κά την καινοτομία DraughtMas­ter.
Η νέα γραμμή παραγωγής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο Θεσσαλονίκ­ης αφορά αποκλειστι­κά την καινοτομία DraughtMas­ter.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece