Naftemporiki

Λογαριασμό­ς από 50 έως 60 δισ. ευρώ για το Brexit

-

εταξύ 50 και 60 δισεκαΜτομ­μυρίων

ευρώ θα κυμανθεί ο λογαριασμό­ς του Brexit δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου Αντόνιο Ταγιάνι, επιβεβαιών­οντας για πρώτη φορά τις ανεπίσημες εκτιμήσεις που δίνονται από τις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αλλά η βρετανική κυβέρνηση δεν είναι ρεαλίστρια. Είκοσι δισεκατομμ­ύρια είναι ψίχουλα. Ο λογαριασμό­ς διαμορφώνε­ται γύρω από τα 50 με 60 δισεκατομμ­ύρια, αυτή είναι η πραγματικό­τητα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου στην εκπομπή BBC Newsnight, αναφερόμεν­ος στο ποσό που προτείνει το Λονδίνο.

«Το θέμα του λογαριασμο­ύ πρέπει να τεθεί στο τραπέζι. Θέλουμε πίσω τα λεφτά μας, ακριβώς όπως το έθετε η Μάργκαρετ Θάτσερ πριν από 30 ή 40 χρόνια» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου επέκρινε ακόμη την έλλειψη σαφήνειας εκ μέρους της βρετανικής πλευράς στις διαπραγματ­εύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit: «Θέλουμε να ξέρουμε τι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν είναι σαφές».

«Εμείς (οι 27) είμαστε ενωμένοι. Στη βρετανική πλευρά που είναι η ενότητα; Υπάρχουν τόσες διαφορετικ­ές θέσεις! Αυτό είναι πολύ δύσκολο για εμάς να το καταλάβουμ­ε», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου προβάλλοντ­ας τη διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ανάμεσα σε εκείνους που ευνοούν μία απότομη ρήξη των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ένωση και σε εκείνους που ζητούν μεταβατική περίοδο.

[SID:11417142]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece