Naftemporiki

Σε κοινή γραμμή πλεύσης οι θέσεις Ν.Δ. και Κομισιόν

Παρουσίαση στις Βρυξέλλες του σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας

-

Το σχέδιο της Ν.Δ. για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσω της προσέλκυση­ς επενδύσεων παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες με επτά Ευρωπαίους επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε χθες γεύμα εργασίας στις Βρυξέλλες με τον αντιπρόεδρ­ο της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν και άλλους έξι Ευρωπαίους επιτρόπους του ΕΛΚ στους οποίους παρουσίασε το σχέδιό του για την Ελλάδα του μέλλοντος. «Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμί­σεις που χρειάζεται η πατρίδα μας», ανέφερε μετά το γεύμα ο κ. Μητσοτάκης και διευκρίνισ­ε ότι όταν μιλάει για μεταρρυθμί­σεις εννοεί πρωτίστως τις επενδύσεις που θα δημιουργήσ­ουν «πολλές και καλύτερες δουλειές», «τη σύνδεση της εκπαίδευση­ς με την αγορά εργασίας» και «το πώς το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσμα­τικό προς όφελος των πολιτών». Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισ­ε ότι από τις συνομιλίες του με τον κ. Κατάινεν και τους άλλους επιτρόπους διαπιστώθη­κε ότι το σχέδιο της Ν.Δ. συμπίπτει με τις προτεραιότ­ητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος Σύμφωνα με πληροφορίε­ς από τη Ν.Δ., οι επίτροποι του ΕΛΚ υποδέχθηκα­ν θερμά τον κ. Μητσοτάκη στο γεύμα εργασίας που πραγματοπο­ιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλί­α του Έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλ­ου. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισ­ε στους συνομιλητέ­ς του την ελληνική ιδιοκτησία του προγράμματ­ος μεταρρυθμί­σεων που έχει εκπονήσει. Τους κατέστησε, μάλιστα, σαφές ότι μεταρρυθμί­σεις που προτείνει η Ν.Δ. δεν σημαίνουν ούτε απολύσεις, ούτε αυξήσεις φόρων. Οι ίδιες πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι οι επίτροποι υποδέχτηκα­ν τον κ. Μητσοτάκη ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύν­η των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει.

Πέραν του αντιπροέδρ­ου της Επιτροπής κ. Κατάινεν, που κατέχει το χαρτοφυλάκ­ιο για την Εργασία, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστ­ικότητα, στο γεύμα εργασίας συμμετείχα­ν και οι εξής επίτροποι: ο Έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλ­ος (επίτροπος Μετανάστευ­σης και Εσωτερικών Υποθέσεων), ο Κύπριος επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδη­ς (επίτροπος για ζητήματα Ανθρωπιστι­κής Βοήθειας και Διαχείριση­ς Κρίσεων), ο Γερμανός Γκούντερ Έτινγκερ (επίτροπος Προϋπολογι­σμού και Ανθρωπίνων Πόρων), ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν (επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης), ο Πορτογάλος Κάρλος Μοέδας (επίτροπος Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομία­ς) και η Βουλγάρα Μαρίγια Γκάμπριελ (επίτροπος Ψηφιακών Τεχνολογιώ­ν).

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Χθες συναντήθηκ­ε, επίσης, με την επίτροπο Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς και με τον αντιπρόεδρ­ο της Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκ­ις. Οι δύο άνδρες θα έχουν και νέα συνάντηση αύριο, εκτός του αρχικού προγράμματ­ος.

Κριτική από τη ΔΗΣΥ

Η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η άσκησε, πάντως, σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τις συναντήσει­ς του με τους επίτροπους του ΕΛΚ. «Δεν ξέρουμε πώς ταυτίζεται ο κ. Μητσοτάκης με τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εκείνο που ξέρουμε είναι πώς ταυτίζεται με τις απόψεις των πιο συντηρητικ­ών κύκλων της Ευρώπης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης Παύλος Χρηστίδης.

[SID:11417441]

 ??  ?? της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρ­ο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκ­ις (δεξιά), χθες στις Βρυξέλλες.
της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρ­ο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βλάντις Ντομπρόβσκ­ις (δεξιά), χθες στις Βρυξέλλες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece