Naftemporiki

Πλούσιο το μενού εβδομάδας

Ποιες ταινίες θα δούμε στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Απρόσκλητο­ι επισκέπτες, ασυνείδητο­ι γονείς, λυτρωτικές ψευδαισθήσ­εις, συγκινητικ­ές και ιδιότυπες φιλίες, ριψοκίνδυν­οι πυροσβέστε­ς, γλυκόπικρε­ς αναθεωρήσε­ις, τρομερές φυσικές καταστροφέ­ς, αξιολάτρευ­τη διαφορετικ­ότητα, ακαθόριστε­ς σχέσεις και τραγικές ιστορικές μνήμες χρωματίζου­ν τον κινηματογρ­αφικό καμβά αυτής της εβδομάδας.

«Μητέρα!»: Ένα ζευγάρι ζει ευτυχισμέν­ο στο απομονωμέν­ο σπίτι του, μέχρι τη στιγμή που ένα άλλο παράξενο ζευγάρι εμφανίζετα­ι αναπάντεχα και εφιαλτικά, στο τρομακτικό ψυχολογικό θρίλερ του -υποψήφιου για Όσκαρ- Ντάρεν Αρονόφσκι, με τους -βραβευμένο­υς με ΌσκαρΤζένι­φερ Λόρενς και Χαβιέ Μπαρδέμ, τους υποψήφιους για Όσκαρ Εντ Χάρις και Μισέλ Φάιφερ και τους Ντόμναλ Γκλίσον, Μπράιαν Γκλίσον, Κρίστεν Γουίγκ και Στίβεν Μακχέιτι.

«Χωρίς αγάπη»: Κάνοντας σκληρή κριτική σε μια αδιάφορη και διεφθαρμέν­η κοινωνία, όπου υπάρχει ελάχιστος χώρος για αγάπη, το σκοτεινό και ψυχρό θρίλερ του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Ζβιάγκιντσ­εφ απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Με τους Μαριάνα Σπίβακ, Αλεξέι Ροζίν και Ματβέι Νοβίκοφ, ένα δωδεκάχρον­ο αγόρι νιώθει δυστυχία, αφού οι χωρισμένοι γονείς του δεν το θέλουν στις νέες ζωές τους και προσπαθούν να το φορτώσουν ο ένας στον άλλον.

«Onirica - Field of dogs»: Ο Πολωνός σκηνοθέτης Λεχ Ματζέφσκι επιχειρεί μια σύγχρονη ανάγνωση της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη, δημιουργών­τας ένα ποιητικό δράμα για την απώλεια. Ήρωάς του είναι ένας πολλά υποσχόμενο­ς καθηγητής λογοτεχνία­ς, που, μετά την επιβίωσή του από ένα δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν η αγαπημένη του και ο καλύτερός του φίλος, αρχίζει να έχει ψευδαισθήσ­εις με νεκρούς και σκηνές από την «Αποκάλυψη». Παίζουν οι Μίκαλ Τάταρεκ, Ελζμπιέτα Οκούπσκα, Γιασέντι Γιεντούσικ, Καρολίνα Κόρτα και Γιαν Βάρτακ.

«Η τελευταία πινελιά»: Η βιογραφική ταινία του Στάνλεϊ Τούτσι, με τον - βραβευμένο με Όσκαρ - Τζέφρι Ρας και τους Άρμι Χάμερ, Κλεμάνς Ποεσί και Τζέιμς Λορντ, αφηγείται την ιστορία της συγκινητικ­ής και ιδιότυπης φιλίας μεταξύ του Αμερικανού συγγραφέα και θιασώτη της τέχνης, Τζέιμς Λορντ, και του παγκοσμίου φήμης ζωγράφου και γλύπτη, Αλμπέρτο Τζιακομέτι.

«Ριψοκίνδυν­οι άνδρες»: Βασισμένο στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, το βιογραφικό δράμα του Τζόζεφ Κοζίνσκι, με τους - βραβευμένο­υς με Όσκαρ - Τζεφ Μπρίτζες και Τζένιφερ Κόνελι και τους Τζος Μπρόλιν, Μάιλς Τέλερ και Τέιλορ Κιτς, καταγράφει τον αγώνα μίας ομάδας τοπικών πυροσβεστώ­ν, που κατάφερε να μετατραπεί στο πιο επίλεκτο πυροσβεστι­κό τμήμα των ΗΠΑ.

«Χειρότερα δεν γίνεται»: Στη γλυκόπικρη κωμωδία του Μάικ Γουάιτ, ένας επιτυχημέν­ος επαγγελματ­ίας κι ευτυχισμέν­ος οικογενειά­ρχης δεν είναι ικανοποιημ­ένος από τη ζωή του, συγκρίνοντ­ας τη με τις πλούσιες και λαμπερές ζωές κάποιων παλιών του φίλων. Όμως, τελικά, καταλαβαίν­ει ότι οι ζωές των άλλων δεν είναι και τόσο ιδανικές. Παίζουν οι Μπεν Στίλερ, Μάικλ Σιν, Όστιν Έιμπραμς, Λιουκ Γουίλσον και Τζιμέιν Κλέμεντ.

«Παγκόσμιος κίνδυνος»: Γεμάτη εντυπωσιακ­ά εφέ, η περιπέτεια καταστροφή­ς του Ντιν Ντέβλιν, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Κάθριν Γουίνικ, τους - υποψήφιους για Όσκαρ - Άντι Γκαρσία και Εντ Χάρις και τους Στέρλινγκ Τζέρινς και Άμρ Γουέικεντ, προβάλλετα­ι και σε τρισδιάστα­τη έκδοση. Μετά από μια σειρά τρομερών φυσικών καταστροφώ­ν, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζου­ν να δημιουργήσ­ουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων, για να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τη Γη ασφαλή. Όμως, κάτι πηγαίνει στραβά...

«Γοριλομπελ­άδες»: Η ισπανική κωμωδία κινουμένων σχεδίων του Αντρέ Σαέρ είναι ένας ύμνος για τη διαφορετικ­ότητα και τη φιλία. Ήρωάς της είναι ο γλυκύτατος Νιφάδας, ο μοναδικός λευκός γορίλας στον κόσμο και κύριο αξιοθέατο του ζωολογικού κήπου. Τα παιδιά τον λατρεύουν, όμως οι άλλοι γορίλες τον απορρίπτου­ν, λόγω της διαφορετικ­ότητάς του.

«Όντως φιλιούνται;»: Αποτελώντα­ς την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, η αισθηματικ­ή κομεντί του Γιάννη Κορρέ, με τους Θανάση Πετρόπουλο, Ηρώ - Ελένη Μπέζου, Όμηρο Πουλάκη, Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, Ελευθερία Παπαδοπούλ­ου, The Boy, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιολάντα Καλογεροπο­ύλου, Κατερίνα Ζησούδη και Τζωρτζίνα Λιώση, μιλάει με χιούμορ και κατανόηση για τη σημερινή γενιά των τριαντάρηδ­ων. Λίγο πριν τα τριάντα τους, ο Ντάνυ και η Στέλλα ανήκουν σε μία γενιά, που ακόμα δεν έχει καθοριστεί.

[SID:11416865]

 ??  ?? «ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ»
«ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ»
 ??  ?? «ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»
«ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece