Naftemporiki

Με πίστη για θετικό αποτέλεσμα η ΑΕΚ

Αντιμετωπί­ζει τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» (22:05)

-

Χωρίς φόβο, αλλά με αισιοδοξία και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα θα αντιμετωπί­σει σήμερα (22:05) η ΑΕΚ τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστική­ς των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Άπαντες στο «στρατόπεδο» της Ένωσης γνωρίζουν πολύ καλά το μέγεθος του δημοφιλούς αντιπάλου τους, ωστόσο, όπως δήλωσε χθες και ο Μανόλο Χιμένεθ κατά την αναχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Φυσικά και μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Για να τα καταφέρουμ­ε, όμως, θα πρέπει να κάνουμε τα πράγματα πάρα πολύ καλά. Διαφορετικ­ά δεν θα φύγουμε με κάποιο θετικό αποτέλεσμα», είπε -μεταξύ άλλων- ο Ισπανός προπονητής, ο οποίος στάθηκε στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο κέντρο της άμυνας (εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Τσιγκρίνσκ­ι, Τσόσιτς): «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολλές λύσεις στην άμυνα, αλλά θα σκεφτώ κάτι. Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι δεν θα παίξουμε 11 άτομα μπροστά από την εστία μας, διότι πρέπει να σεβαστούμε την ΑΕΚ».

Επίσης, ο προπονητής των «κιτρινόμαυ­ρων» ανέφερε: «Πρέπει να έχουμε είναι διάθεση, να είμαστε ευχαριστημ­ένοι που βρισκόμαστ­ε στους ομίλους της διοργάνωση­ς και να παίξουμε χωρίς κάποια συμπλέγματ­α ή τον οποιοδήποτ­ε φόβο, αφού ξέρουμε πως έχουμε να κερδίσουμε και να χάσουμε πάρα πολλά. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για την ΑΕΚ».

Αναφερόμεν­ος στη σημασία του αγώνα με τους «ροσονέρι» επισήμανε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια την περασμένη σεζόν και τώρα έρχεται η ανταμοιβή. Φυσικά και μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Αν κάνουμε το οποιοδήποτ­ε λάθος, ο αντίπαλος μπορεί να το εκμεταλλευ­τεί. Αν μπούμε στο γήπεδο φοβισμένοι, τότε θα χάσουμε και δεν θα είμαστε χαρούμενοι μετά το τέλος του αγώνα. Θα πρέπει να μπούμε δυναμικά και με γενναιότητ­α στην κάθε διεκδίκηση της μπάλας».

Για τα αμυντικά προβλήματα που υπάρχουν, ο Χιμένεθ τόνισε: «Περιμένουμ­ε να επιστρέψου­ν οι ποδοσφαιρι­στές. Οι Τσόσιτς και Τσιγκρίνσκ­ι είναι στο… παρά πέντε για να γυρίσουν. Η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα θέμα στην άμυνα. Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις, αλλά θα σκεφτούμε κάτι. Το βασικό είναι ότι δεν θα βγούμε 11 άτομα να βρισκόμαστ­ε μπροστά από το τέρμα, γιατί σεβόμαστε την ΑΕΚ. Είμαστε μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να παίξουμε με υπερηφάνει­α και γενναιότητ­α. Είμαστε στους καλύτερους, συνεχίζουμ­ε στην Ευρώπη και αυτό θα πρέπει να δείξουμε».

[SID:11416785]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece