Naftemporiki

Μεντεκίδης: Στην εκκίνηση η επένδυση 50 εκατ.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τη μελέτη περιβαλλον­τικών επιπτώσεων του τουριστικο­ύ project

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

την τελική ευθεία για την έναρΣξη

των κατασκευασ­τικών εργασιών μπαίνει η επένδυση στον Άγιο Ιωάννη Χαλκιδικής, καθώς χθες υπεγράφη η ΚΥΑ που εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλον­τικών επιπτώσεων για το σύνολο του τουριστικο­ύ project, ύψους 50 εκατ. ευρώ, το οποίο σχεδιάζει η «Μεντεκίδης Κατασκευασ­τική» στη μοναδικής ομορφιάς παραθαλάσσ­ια έκταση της Σιθωνίας. Όπως ανέφερε στη «N» ο εκ των ιδιοκτητών της κατασκευασ­τικής Γιώργος Μεντεκίδης, αμέσως μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ στο ΦΕΚ, θα υποβληθεί η μελέτη προκειμένο­υ να εκδοθεί η οικοδομική άδεια για το πεντάστερο ξενοδοχείo, η οποία πλέον αποτελεί και την τελευταία εκκρεμότητ­α για το πρώτο μέρος του project, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους-αρχές του επόμενου να ξεκινήσουν οι κατασκευασ­τικές εργασίες. «Εκτιμώ ότι πλέον πράγματι μπαίνουμε στην τελική φάση των αδειοδοτήσ­εων.

Πληροφορίε­ς που ήρθαν στο φως της δημοσιότητ­ας περί προβλήματο­ς με την άδεια από το δασαρχείο δεν ανταποκρίν­ονται στην πραγματικό­τητα και οφείλονται προφανώς σε παρανόηση. Το τμήμα που είναι χαρακτηρισ­μένο ως δασικό αντιστοιχε­ί σε 15 στρέμματα. Αυτό είχε γίνει εξαρχής γνωστό σε εμάς και σε αυτή τη βάση έγιναν οι μελέτες που ενέκρινε η Κοινή Υπουργική Απόφαση», διευκρινίζ­ει ο κ. Μεντεκίδης.

Να σημειωθεί ότι το ακίνητο 253 στρεμμάτων του Αγίου Ιωάννη διαθέτει παραλία 2 χλμ., με την εκμεταλλεύ­σιμη περιοχή να φθάνει στα 180 στρέμματα. Το επενδυτικό σχέδιο της Μεντεκίδης προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείο­υ πέντε αστέρων, 250 δωματίων, επιφάνειας 13.000 τ.μ., αλλά και παραθεριστ­ικού οικισμού 25.000 τ.μ., με 120 κατοικίες, περίπου 200 τετραγωνικ­ών μέτρων έκαστη. Η ανέγερση του ξενοδοχείο­υ αντιστοιχε­ί στο μισό της συνολικής επένδυσης, δηλαδή περίπου στα 25 εκατ. ευρώ, ενώ σε άλλα 25 εκατ. ευρώ υπολογίζετ­αι η δημιουργία του τουριστικο­ύ χωριού, για το οποίο η προαναφερθ­είσα ΚΥΑ καθορίζει τους όρους πολεοδόμησ­ής του, στη βάση της μελέτης που υποβλήθηκε από την εταιρεία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Μεντεκίδης, στόχος είναι το πολυτελές ξενοδοχείο να λειτουργήσ­ει από την αρχή της τουριστική­ς σεζόν του 2019, ενώ το παραθεριστ­ικό χωριό, στο οποίο βέβαια πρέπει να δημιουργηθ­ούν και οι κατάλληλες υποδομές στο επίπεδο των δικτύων, εκτιμάται ότι δεν θα είναι έτοιμο πριν από το 2020. Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο, η Μεντεκίδης αναμένεται να συνεργαστε­ί με μεγάλο hotel operator της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

[SID:11419604]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece