Naftemporiki

«Παρών» σε 11 έργα ανάπτυξης του 5G

-

Τη συμβολή του στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιώ­ν, υποδομών και υπηρεσιών 5ης γενιάς (5G), με τη συμμετοχή του σε 11 ερευνητικά έργα του ευρωπαϊκού προγράμματ­ος H2020 5G Infrastruc­ture PPP (5GPPP), που στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστ­ικότητας της ευρωπαϊκής αγοράς τηλεπικοιν­ωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο ανακοίνωσε ο ΟΤΕ. Όπως τονίζεται, με την ενεργό συμβολή του στα 5G-PPP έργα, ο Όμιλος ΟΤΕ αποκτά τεχνογνωσί­α σε θέματα 5G από τα πρώτα στάδια ανάπτυξης της τεχνολογία­ς και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση και αξιολόγηση μελλοντικώ­ν τεχνολογικ­ών λύσεων, εμπορικών εφαρμογών και καινοτόμων επιχειρημα­τικών μοντέλων σε τομείς όπως έξυπνες πόλεις, e-health, έξυπνες μεταφορές, εκπαίδευση, ψυχαγωγία και media.

Συγκεκριμέ­να, μετά τη συμμετοχή του σε 4 ερευνητικά έργα της πρώτης φάσης του Προγράμματ­ος 5G-PPP (Ιούλιος 2015-Ιούνιος 2018), ο ΟΤΕ συμμετέχει σε επιπλέον 7 από τα 21 ερευνητικά έργα της δεύτερης φάσης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθο­ύν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Κεντρικό ρόλο έχει αναλάβει σε 3 ερευνητικά έργα: στα SESAME και 5GESSENCE ως project coordinato­r και στο 5G-PHOS ως technical manager.

Στόχος του SESAME-Small Cells Coordinati­on for Multi-tenancy and Edge Services είναι η ανάπτυξη μιας ενοποιημέν­ης ιδεατής cloud-based πλατφόρμας, η οποία θα διαχειρίζε­ται πληθώρα μικρών κυψελών (small cells).

Το 5G-ESSENCE -Embedded Network Services for 5G Experience­s στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ευέλικτης πλατφόρμας, ικανής να υποστηρίξε­ι νέα επιχειρημα­τικά μοντέλα και ροές εσόδων, με έμφαση στα small cells και στο edge cloud computing, που αναμένεται ότι θα διαδραματί­σουν βασικό ρόλο στο 5G.

Το 5G-PHOS - 5G Integrated Fiber-Wireless Networks Exploiting Existing Photonic Technologi­es for High-density SDN-programmab­le Network Architectu­res στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων υποδομών οπτικών και ασύρματων τεχνολογιώ­ν για εφαρμογές 5G, κατάλληλες για πυκνοδομημ­ένες περιοχές και περιοχές τύπου hot spot. [SID:11419791]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece