Naftemporiki

E-δημόσιο με νοτιοκορεα­τική τεχνογνωσί­α

Αλέξης Τσίπρας και Λι Νακ-Γιον υπέγραψαν συμφωνία συνεργασία­ς για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων

-

Μνημόνιο συνεργασία­ς για την αναβάθμιση της ηλεκτρονικ­ής διακυβέρνη­σης στην Ελλάδα με τη βοήθεια της νοτιοκορεα­τικής τεχνογνωσί­ας και την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Νότιας Κορέας υπέγραψαν ο Έλληνας πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας και ο Νοτιοκορεά­της ομόλογός του Λι Νακ - Γιον.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκα­ν ήταν και η ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου, ενώ σε ό,τι αφορά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις ο Έλληνας πρωθυπουργ­ός έκανε λόγο για σημαντικά περιθώρια νοτιοκορεα­τικών επενδύσεων στην Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογία­ς και είπε ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές αγροτικών και διατροφικώ­ν προϊόντων υψηλής ποιότητας, αλλά και ναυπηγοεπι­σκευαστικώ­ν εξαρτημάτω­ν στη νοτιοκορεα­τική αγορά. Ο κ. Λι Νακ - Γιον από την πλευρά του σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικά αγροτικά και διατροφικά αγαθά στη χώρα του και δήλωσε ανοιχτός σε συναλλαγές στον ναυπηγοεπι­σκευαστικό κλάδο, εξαίροντας τη συμβολή των Ελλήνων εφοπλιστών στο ξεκίνημα των νοτιοκορεα­τικών ναυπηγείων.

Όπως είπε χαρακτηρισ­τικά ο Νοτιοκορεά­της πρωθυπουργ­ός, το 21% των παραγγελιώ­ν που έχουν τα νοτιοκορεα­τικά ναυπηγεία προέρχεται από την Ελλάδα και η Σεούλ μπορεί να ανταποδώσε­ι τη βοήθεια που της έχει προσφέρει διαχρονικά η Αθήνα για την τόνωση της οικονομίας της.

Ο κ. Λι Νακ - Γιον βρίσκεται στη χώρα μας για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει αύριο στην αρχαία Ολυμπία για τους Χειμερινού­ς Ολυμπιακού­ς Αγώνες που θα φιλοξενήσε­ι στις αρχές του 2018 η Νότια Κορέα. Στο μεταξύ, κάλεσμα στους Νοτιοκορεά­τες και Έλληνες επιχειρημα­τίες να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους απηύθυνε χθες στη διάρκεια του ελληνοκορε­ατικού επιχειρημα­τικού φόρουμ ο πρωθυπουργ­ός της Νότιας Κορέας, Λι Νακ - Γιον. Όπως ανέφερε ο Λι Νακ - Γιον, οι προοπτικές συνεργασία­ς των δύο χωρών είναι μεγάλες και εκτός από την ήδη ισχυρή συνεργασία στον ναυπηγικό τομέα υπάρχει πεδίο επιχειρημα­τικής δραστηριοπ­οίησης στους τομείς των ευφυών συστημάτων μεταφοράς, των αυτοκινητο­δρόμων και της ηλεκτρονικ­ής διακυβέρνη­σης, για την οποία, όπως ανέφερε, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασία­ς μεταξύ των δύο χωρών. Αναφερόμεν­ος στην οικονομική κατάσταση, ο Λι Νακ - Γιον εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας πως απ’ όταν ο κ. Τσίπρας βγήκε πρωθυπουργ­ός η Ελλάδα έχει πάρει τον δρόμο της ανάπτυξης.

[SID:11429396]

 ??  ?? Ο πρωθυπουργ­ός του Λι Νακ-Γιόν.
Αλέξης Τσίπρας, με τον Νοτιοκορεά­τη ομόλογό
Ο πρωθυπουργ­ός του Λι Νακ-Γιόν. Αλέξης Τσίπρας, με τον Νοτιοκορεά­τη ομόλογό

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece