Naftemporiki

Το μέλλον της αγοράς εργασίας μετά το μνημόνιο

Η πρόταση του ΣΕΒ για ένα σύγχρονο, ευέλικτο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον από τον Θ. Φέσσα

-

α παρουσιάσε­ι στην ελληΝνική

κοινωνία, στην πολιτεία και τους υπόλοιπους κοινωνικού­ς εταίρους -έως το τέλος του τρίτου προγράμματ­ος δημοσιονομ­ικής προσαρμογή­ς, τον Αύγουστο του 2018- μια ξεκάθαρη, πειστική και οραματική πρόταση για ένα σύγχρονο, ευέλικτο και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον, που θα υπηρετεί μια ανοιχτή, διεθνώς ανταγωνιστ­ική οικονομία, έχει θέσει ως στόχο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας.

Αυτή την προτεραιότ­ητα θα αναδείξει ο ίδιος στο συνέδριο που διοργανώνε­ται σήμερα από τον Σύνδεσμο με τη συμμετοχή των θεσμικών κοινωνικών εταίρων και θέμα «Το Μέλλον της Εργασίας μετά το Μνημόνιο», στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναφερόμεν­ος στα βασικά σημεία που οφείλουμε να έχουμε υπ’ όψιν μας για το παρόν και κυρίως το μέλλον της ελληνικής αγοράς εργασίας, με βάση και στο τι μας δίδαξε η κρίση, ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογραμμίζ­ει, μεταξύ άλλων, ότι λύση στην ελληνική κρίση απασχόληση­ς είναι μία ολοκληρωμέ­νη στρατηγική απασχόληση­ς για τη στήριξη ενός νέου παραγωγικο­ύ μοντέλου στην Ελλάδα, βασισμένου στην ενίσχυση και την ανάπτυξη του τομέα διεθνώς εμπορεύσιμ­ων προϊόντων και υπηρεσιών, ο οποίος παράγει, εξάγει και δημιουργεί βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Αυτός χρειάζεται μεταξύ άλλων και το κατάλληλο πλαίσιο λειτουργία­ς της αγοράς εργασίας και ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα η επιστροφή στο καθεστώς εργασιακών ρυθμίσεων που ίσχυε πριν από την κρίση είναι μια ανιστόρητη ουτοπία που δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική πραγματικό­τητα της χώρας μας.

«Ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση βιώσιμων θέσεων εργασίας είναι η πορεία των μισθών να συνδέεται και να εξαρτάται από την πορεία των παραγωγικο­τήτων» σημειώνει ο κ. Φέσσας.

[SID:11429046]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece