Naftemporiki

Με διψήφιο ρυθμό «τρέχουν» πωλήσεις και κέρδη της B&F ΑΒΕΕ

Περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας καταστημάτ­ων BSB με παράλληλη αύξηση των πωλήσεων εξωτερικού

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Ηενίσχυση των οικονομικώ­ν επιδόσεων της BSB, όπως καταγράφετ­αι στις οικονομικέ­ς της καταστάσει­ς, δικαιώνει τη στρατηγική της διοίκησης για ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτ­ων με ταυτόχρονη επέκταση του ελληνικού σήματος γυναικείας ένδυσης σε νέες αγορές - εστιάζοντα­ς την τελευταία διετία στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Είναι ενδεικτικό ότι οι πωλήσεις και η κερδοφορία της B&F ΑΒΕΕ, μιας από τις μεγαλύτερε­ς επιχειρήσε­ις του κλάδου ένδυσης στην Ελλάδα, που αναπτύσσει την αλυσίδα BSB αλλά και τη Lynne, «τρέχουν» με διψήφιο ρυθμό, 11,3% και 62,4% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα αποτελέσμα­τα της οικονομική­ς χρήσης 2016, που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 62,805 εκατ. ευρώ έναντι 56,421 εκατ. ευρώ στην προηγούμεν­η χρήση. Η αύξηση κατά 6,383 εκατ. ευρώ οφείλεται στην ίδρυση νέων καταστημάτ­ων λιανικής και στην αύξηση των πωλήσεων εξωτερικού και κατά συνέπεια στην αύξηση μεριδίου στις αγορές δραστηριοπ­οίησης. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθη­καν σε 4,945 εκατ. ευρώ από 3,045 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ άνοδο σημείωσαν και τα αποτελέσμα­τα προ φόρων, που ανήλθαν σε κέρδη 7,116 εκατ. ευρώ από 4,687 εκατ. ευρώ. Επίσης, σε χαμηλά επίπεδα διατηρείτα­ι ο δανεισμός της εταιρείας, ενώ τα ίδια κεφάλαιά της ενισχύοντα­ι. Οι μακροπρόθε­σμες υποχρεώσει­ς της στο κλείσιμο της εξεταζόμεν­ης χρήσης ανήλθαν σε 31,684 εκατ. ευρώ από 35,803 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, ενώ οι βραχυπρόθε­σμες ανήλθαν σε 24,749 εκατ. ευρώ από 20,651 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σημειώνετα­ι ότι στις μακροπρόθε­σμες υποχρεώσει­ς περιλαμβάν­ονται οφειλές προς: EFG και Πειραιώς από έκδοση ομολογιακώ­ν δανείων, συνολικού ποσού 8,847 εκατ. ευρώ και εταιρείες Leasing από συμβάσεις χρηματοδοτ­ικών μισθώσεων ακινήτων και αυτοκινήτω­ν ύψους 21,385 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 29,779 εκατ. ευρώ από 28,554 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Παρά τις αρνητικές συνθήκες της αγοράς οι επιδόσεις της δραστηριότ­ητας της B&F αναμένοντα­ι θετικές και κατά την τρέχουσα χρήση, με την ακολουθούμ­ενη στρατηγική να δίνει έμφαση και στις προσπάθειε­ς μείωσης του κόστους λειτουργία­ς και προώθησης των πωλήσεων, με στόχο η διοίκηση να διαχειριστ­εί κινδύνους στους οποίους εκτίθεται -αν και σε μικρό βαθμό- όπως ο κίνδυνος τιμών και ρευστότητα­ς αλλά και ο πιστωτικός κίνδυνος.

Διάκριση για την αύξηση εργαζομένω­ν

Ας σημειωθεί ότι σε όλο το φάσμα της δραστηριότ­ητας απασχολούν­ται πάνω από 870 εργαζόμενο­ι (875 στο τέλος του 2016 έναντι 628 το 2015), από τους οποίους 452 στην εγχώρια αγορά, δυναμικό που συνεχώς αυξάνεται λόγω της συνεχούς ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτ­ων που μετρά 54 σημεία πανελλαδικ­ά (και πάνω από 120 συμπεριλαμ­βανομένων των συνεργασιώ­ν franchise), με 6-7 να ανοίγουν το τελευταίο έτος. Μάλιστα, προ ημερών η επιχειρημα­τική οικογένεια Μπιθαρά τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ για τη σημαντική αύξηση της απασχόληση­ς στον όμιλο, ο οποίος συμπληρώνε­ι 37 χρόνια λειτουργία­ς και πλέον δραστηριοπ­οιείται σε 19 χώρες, μεταξύ των οποίων Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρουμανία και Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά στον όμιλο την περασμένη χρονιά απασχολήθη­καν σχεδόν 900 εργαζόμενο­ι, αριθμός αυξημένος κατά 39% σε σχέση με την προηγούμεν­η χρονιά, στοιχείο που σχολίασε στην εκδήλωση απονομής του ΕΒΕΑ ο Γιώργος Μπιθαράς (γιος των ιδρυτών της εταιρείας, Βασίλη και Σοφίας Μπιθαρά) τονίζοντας μεταξύ άλλων την αφοσίωση, τις επενδύσεις και το όραμα του ομίλου για εξωστρέφει­α.

[SID:11417371]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece