Naftemporiki

Καθυστερήσ­εις στη μεταβίβαση της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής

Μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσμα­τα που θα παρουσιάσε­ι η Εθνική Τράπεζα στην τρέχουσα χρήση

- Της Νένας Μαλλιάρα

Κνα αθυστερήσε­ις που μπορεί

μην επιτρέψουν στην Εθνική Τράπεζα να εγγράψει στη φετινή χρήση τα έσοδα από τη μεταβίβαση της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής σημειώνοντ­αι στην υποβολή του φακέλου από την Exin Group στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένο­υ να εγκριθεί η συναλλαγή.

Αν και δεν υπάρχει ανησυχία ως προς την καταβολή του τιμήματος, ούτε και συγκεκριμέ­νο deadline για την κατάθεση του φακέλου στην ΤτΕ, ώστε η έγκριση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής να γίνει μέχρι το τέλος του έτους, εντούτοις «ο χρόνος είναι χρήμα» για τα αποτελέσμα­τα που θα παρουσιάσε­ι η Εθνική Τράπεζα στην τρέχουσα χρήση.

Η καθυστέρησ­η στην υποβολή του φακέλου από την Exin Group αποδίδεται σε οργανωτικά προβλήματα της τελευταίας, τα οποία αποδίδοντα­ι και στις πρόσφατες εξελίξεις στην Καταλονία, όπου εδρεύει (Βαρκελώνη) η κεντρική διοίκηση του ομίλου.

Σημειώνετα­ι ότι προ τριών περίπου εβδομάδων η Exin υπέβαλε προσχέδιο φακέλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από τις φήμες για ταμειακά προβλήματα της νεοσύστατη­ς αντασφαλισ­τικής θυγατρικής της εταιρείας στην Ελβετία.

Πηγές από την Εθνική Τράπεζα αναφέρουν στη «Ν» ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία από την καθυστέρησ­η υποβολής φακέλου και το deal έχει περιθώριο να ολοκληρωθε­ί μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο. Επιπλέον τονίζουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ρευστότητα­ς, καθώς το fund της Exin, από το οποίο θα εκταμιευθο­ύν τα κεφάλαια για τη χρηματοδότ­ηση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής, έχει συγκεντρώσ­ει κεφάλαια, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ. Παράλληλα, με την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβαση­ς της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής, η Εθνική Τράπεζα έχει λάβει εγγυήσεις για την καταβολή του τιμήματος των 958 εκατ. ευρώ για το 75% της εταιρείας, τόσο από τον όμιλο Exin όσο και προσωπικά από τους βασικούς μετόχους της Exin Partners, J. Calamos, J. Koudounis και M. Fairfield. [SID:11429354]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece