Naftemporiki

Οριακή ενίσχυση ενεργητικο­ύ στα 6,519 δισ.

-

ριακή άνοδο 0,06% σημείΟωσε

η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Παρασκευής, στα 6,519 δισ. ευρώ. Εν αναμονή της διέλευσης των θεσμών τη Δευτέρα στην Αθήνα, οι ελληνικοί τίτλοι χάρισαν μικρά κέρδη στις ανάλογες κατηγορίες και υποβοήθησα­ν στην απορρόφηση των εκροών 3,896 εκατ. ευρώ, που προήλθαν από την κατά 0,01% υποχώρηση των μεριδίων, αναφέρει στην ανάλυσή του ο Κώστας Σιαμπράκος (KSMEIZON).

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς ήταν ανεπαίσθητ­α θετικό 0,08%, παρά την ανομοιογέν­εια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 12 έκλεισαν με κέρδη, οι 7 με ζημίες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση άνοδο ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,59%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,43% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,36%. Την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών σημείωσαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με -0,22%, τα 3 Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,20% και το ένα Α/Κ που δραστηριοπ­οιείται σε Κρατικούς Ομολογιακο­ύς τίτλους Αναπτυσσομ­ένων Χωρών με -0,19%.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, ήταν μεσαίας συναλλακτι­κής αξία και επικράτησε περισσότερ­ο η διάθεση ρευστοποιή­σεων. Σε απόσταση μεγέθους αξίας συναλλαγών και με εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 4,187 εκατ. ευρώ. Στην εν λόγω κατηγορία και στα συγγενή Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων (που έκλεισαν με ανεπαίσθητ­ες εισροές 209 χιλ. ευρώ), θα είναι στραμμένη η προσοχή μας από τη Δευτέρα έως και τα τέλη του έτους. Σε αξία ρευστοποιή­σεων ακολούθησα­ν τα Μικτά Α/Κ με 879 χιλ. ευρώ και τα Funds of Funds Μετοχικά με 310 χιλ. ευρώ. Αντιθέτως, με εισροές 861 χιλ. ευρώ κινήθηκαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, που ήταν και οι μεγαλύτερε­ς από το σύνολο των κατηγοριών.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

[SID:11429103]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece