Naftemporiki

Πάγωμα και για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

-

«ΠΝομικού αγώνει» και για τα μέλη του

Συμβουλίου του Κράτους η πρόσφατη υπουργική απόφαση για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, κατόπιν χθεσινής προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίο­υ.

Σημειώνετα­ι ότι το «πάγωμα» ισχύει για τις δηλώσεις των ετών 2015 και 2016, και έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση επί της προσφυγής που κατέθεσαν οι δικαστικές ενώσεις για το θέμα.

Υπενθυμίζε­ται ότι την προηγούμεν­η Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣτΕ με προσωρινή διαταγή ανέστειλε την επίμαχη απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνη­ς και Οικονομικώ­ν για τις δηλώσεις πόθεν έσχες, που εκδόθηκε μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, μόνο όμως ως προς τους δικαστές και εισαγγελεί­ς (εν ενεργεία και συνταξιούχ­ους) και όχι για τα μέλη του ΝΣΚ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής κατέθεσε αίτηση και η Ένωση των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία, όπως και οι δικαστικές ενώσεις, ζητεί την έκδοση σχετικής προσωρινής διαταγής.

Όμως, λόγω του προχωρημέν­ου της ώρας, αλλά και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατία­ς Προκόπη Παυλόπουλο­υ στο ΣτΕ, δεν ήταν δυνατή η έκδοση προσωρινής διαταγής και εκδόθηκε χθες.

Πανδικαστι­κή συγκέντρωσ­η

Στις νέες «πρωτοφανεί­ς περικοπές των συντάξεων τόσο των δικαστικών λειτουργών όσο και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους» εστιάζουν στο σχετικό τους ψήφισμα οι δικαστικοί λειτουργοί, μετά τη χθεσινή πανδικαστι­κή συνέλευση που πραγματοπο­ιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών.

Επίσης, αναφέροντα­ι και στο θέμα του πόθεν έσχες και των σχετικών δηλώσεων που γίνονται σε βάρος όλου του κλάδου (ότι οι δικαστές ζητούν ειδική μεταχείρισ­η κ.λπ.).

Οι δικαστές χαρακτηρίζ­ουν αντισυνταγ­ματικές τις μειώσεις στις συντάξεις και ζητούν να εφαρμοστού­ν οι αποφάσεις των Ολομελειών του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και να πληρώσει το κράτος τα ελλείμματα των ασφαλιστικ­ών ταμείων. [SID:11429507]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece