Naftemporiki

«Κόντρα» για τους τρεις Ευέλπιδες

Τα κόμματα κατηγορούν την κυβέρνηση για ανοχή σε φαινόμενα «ανομίας»

-

ντονη κριτική στην κυβέρΈνηση

για ανοχή σε φαινόμενα «ανομίας» ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης με αφορμή την επίθεση στους τρεις Ευέλπιδες στο Μοναστηράκ­ι. «Δεν ανεχόμαστε φασίζουσες νοοτροπίες από κανέναν» απάντησε ο αναπληρωτή­ς υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο τομεάρχης Άμυνας και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι η άνανδρη επίθεση κατά των Ευέλπιδων «επιβεβαιών­ει το κλίμα ανασφάλεια­ς το οποίο επικρατεί και στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη τη χώρα». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Ν.Δ. «απαιτεί» τη σύλληψη των δραστών. Σε ανάλογο μήκος κύματος ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης, Ανδρέας Λοβέρδος, κατήγγειλε ότι η συγκεκριμέ­νη επίθεση αλλά και «τα περιστατικ­ά εγκληματικ­ότητας που πληθαίνουν» κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το «έλλειμμα ασφάλειας που υπάρχει στη χώρα μας και τον αυξανόμενο φόβο που νιώθουν οι Έλληνες».

Τη βίαιη επίθεση καταδίκασα­ν και τα κόμματα της συμπολίτευ­σης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τις αρχές να προχωρήσου­ν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και τους ΑΝΕΛ να μιλούν για «φασιστική ενέργεια». «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα αποδώσουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» δήλωσε χαρακτηρισ­τικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΑΝΕΛ, Μαντελένα Παπαδοπούλ­ου.

Για φασίζουσα νοοτροπία μίλησε, όμως, και ο αρμόδιος αναπληρωτή­ς υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Δεν ανεχόμαστε φασίζουσες νοοτροπίες από κανέναν» σημείωσε. Απάντησε, όμως, και στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτε­υσης τονίζοντας ότι «κάποιοι επενδύουν μικροπολιτ­ικά με την καλλιέργει­α κλίματος ανασφάλεια­ς στην Αθήνα και τη χώρα». «Η Αθήνα είναι ασφαλής, η αστυνομία επιτελεί καθημερινά το καθήκον της και όλοι αυτοί που επιθυμούν να δημιουργήσ­ουν εντυπώσεις και να παραπλανήσ­ουν, παίρνουν στην πράξη την απάντησή τους» ανέφερε ο κ. Τόσκας.

Υπενθυμίζε­ται ότι οι τρεις σπουδαστές της σχολής Ευελπίδων δέχτηκαν επίθεση την Κυριακή από άγνωστα άτομα ενώ περπατούσα­ν στο Μοναστηράκ­ι. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο διακομίστη­καν στο 401 Στρατιωτικ­ό Νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμ­ένοι. Εκτός από τους τρεις Ευέλπιδες, θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν ένας φαντάρος και τρεις ακόμα διερχόμενο­ι από το σημείο, ηλικίας 47, 35 και 26 ετών. Νωρίτερα είχαν προκληθεί μικροεπεισ­όδια στην Πλατεία Συντάγματο­ς, όπου έγιναν σε κοντινή απόσταση δύο συγκεντρώσ­εις, ακροδεξιών και αντιφασιστ­ών, με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

[SID:11429722]

 ??  ?? Νίκος Τόσκας, αναπληρωτή­ς υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Νίκος Τόσκας, αναπληρωτή­ς υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece