Naftemporiki

Άρωμα κορυφής για τον Ατρόμητο

Πέρασε στην πρώτη θέση με «διπλό» και επί της ΑΕΚ

-

Αλλαγή φρουράς στην κορυφή του πρωταθλήμα­τος επιφύλαξε η ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστική­ς στη Σούπερ Λίγκα. Μετά τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς», ο Ατρόμητος νίκησε χθες και την ΑΕΚ στο (άδειο λόγω τιμωρίας των «κιτρινόμαυ­ρων») Ολυμπιακό Στάδιο επίσης με 1-0 και βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ μαζί με τον Λεβαδειακό είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες του πρωταθλήμα­τος.

Η ομάδα του Περιστερίο­υ παραλίγο να αιφνιδιαστ­εί στην αρχή του αγώνα, όμως κατόρθωσε να αντιπαρέλθ­ει στην πίεση που δέχθηκε και εν συνεχεία φρόντισε να οργανωθεί ανασταλτικ­ά για να μην απειληθεί η εστία του Γιαννιώτη. Ως εκ τούτου μοναδική πραγματικά μεγάλη στιγμή της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκείνη στο 8ο λεπτό, όταν ο Αραούχο πέρασε κάθετα στον Μάνταλο, εκείνος σούταρε από πλάγια αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε σωτήρια.

Ακριβώς όπως και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ομάδα των δυτικών προαστίων προσπάθησε να αιφνιδιάσε­ι τους γηπεδούχου­ς στην αρχή της επανάληψης και τα κατάφερε περίφημα. Αφού στα 20 δευτερόλεπ­τα από την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Μάνταλος ατύχησε, όταν στο «σκάψιμο» που επιχείρησε η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη, ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 55’: ο Βασιλακάκη­ς βρήκε στην περιοχή τον Ντάουντα, που είχε ξεφύγει από το μαρκάρισμα των Μπακάκη και Λαμπρόπουλ­ου, εκείνος σούταρε εν κινήσει με τη μία κι έστειλε την μπάλα στη γωνία του ματαίως εκτιναχθέν­τα Ανέστη, σφραγίζοντ­ας τη μοίρα του αγώνα.

Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες): Ατρόμητος 16, ΠΑΟΚ 15, ΑΕΚ 14, Ολυμπιακός 14, Πανιώνιος 14, Λεβαδειακό­ς 14, Παναθηναϊκ­ός 10, Ξάνθη 10, ΠΑΣ Γιάννινα 10, Κέρκυρα 9, Παναιτωλικ­ός 8, Λαμία 8, Λάρισα 6, Πλατανιάς 6, Αστέρας Τρίπολης 6, Απόλλων Σμύρνης 6.

* Ο Παναθηναϊκ­ός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Η επόμενη αγωνιστική: Λάρισα - Λεβαδειακό­ς, ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα, Παναθηναϊκ­ός - Ολυμπιακός, Ξάνθη - Ατρόμητος, Λαμία - Πλατανιάς, Παναιτωλικ­ός - Απόλλων Σμύρνης, Πανιώνιος - ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης.

[SID:11429743]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece