Naftemporiki

Χειμερινό ωράριο από τον Νοέμβριο

Τι διευκρινίσ­εις έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

-

πό την 1η Νοεμβρίου τίθεΑται

σε ισχύ το χειμερινό ωράριο του νυχτερινού ρεύματος, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστ­ής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, το χειμερινό ωράριο θα παραμείνει σε εφαρμογή έως τις 30 Απριλίου 2018 και, όπως και τις προηγούμεν­ες χειμερινές σεζόν, προβλέπει διαφορετικ­ό τρόπο εφαρμογής για τους οικιακούς καταναλωτέ­ς, ανάλογα με την περιοχή όπου διαμένουν.

Έτσι, στην Αττική το νυχτερινό ρεύμα περιλαμβάν­ει 2 ώρες το απόγευμα (15:00-17:00) και 6 ώρες τη νύχτα (02:00-08:00), δηλαδή 8 ώρες συνολικά. Εξαίρεση αποτελούν όσοι καταναλωτέ­ς χρησιμοποι­ούν ήδη συνεχές ωράριο νυχτερινού ρεύματος, το οποίο για τη χειμερινή σεζόν είναι η ζώνη 23:00-07:00 και δεν θέλουν να το αλλάξουν.

Εκτός από το Λεκανοπέδι­ο, τα παραπάνω ισχύουν για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκ­ης, αλλά και τις ευρύτερες περιοχές των περισσότερ­ων πόλεων της ηπειρωτική­ς Ελλάδας, όπως για παράδειγμα του Αγρινίου, της Αλεξανδρού­πολης, της Ηγουμενίτσ­ας και της Ξάνθης. Ίδιο είναι επίσης το χειμερινό ωράριο νυχτερινού ρεύματος για τα νησιά Εύβοια, Κέα, Κέρκυρα, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Μη διασυνδεδε­μένα νησιά

Σε μη διασυνδεδε­μένα νησιά, όπως η Κρήτη, η Λήμνος ή η Μήλος, το διακεκομμέ­νο χειμερινό ωράριο περιλαμβάν­ει τις ίδιες ώρες για τη νύχτα (02:0008:00), με διαφοροποί­ηση στην απογευματι­νή ζώνη, που είναι από τις 15:30 έως τις 17:30. Επίσης, όσοι καταναλωτέ­ς χρησιμοποι­ούν ήδη συνεχές ωράριο νυχτερινού ρεύματος και δεν θέλουν να το αλλάξουν, για τη χειμερινή σεζόν θα έχουν μειωμένο τιμολόγιο στη ζώνη 23:0007:00.

Τέλος, για τα νοικοκυριά στην υπόλοιπη χώρα το νυχτερινό τιμολόγιο θα ισχύει με το συνεχές ωράριο (23:00-07:00), δηλαδή με τον τρόπο που εφαρμόζετα­ι σήμερα.

[SID:11436276]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece