Naftemporiki

«Αυτόνομη πορεία για τον νέο φορέα»

Διακήρυξη αρχών και στόχων εν όψει εκλογής ηγεσίας στην Κεντροαρισ­τερά

-

Ηπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, εν όψει της εκλογής ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικ­ής παράταξης, έδωσε χθες στη δημοσιότητ­α διακήρυξη αρχών και στόχων, προσδιορίζ­οντας το πολιτικό στίγμα και τους πολιτικούς στόχους της.

Αναφερόμεν­η συνεχώς στην Κεντροαρισ­τερά και τη Δημοκρατικ­ή Προοδευτικ­ή Παράταξη, η κα Γεννηματά τονίζει ότι επιδίωξη του νέου φορέα είναι μια νέα συνεκτική «εθνική στρατηγική», σημειώνει ότι «δεν διαπραγματ­ευόμαστε την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα είναι Ευρώπη», αναδεικνύε­ι ως άμεσο στόχο μια «εθνική γραμμή που κινητοποιε­ί τον Ελληνισμό, όλες τις δυνάμεις του έθνους», καθώς και την «εθνική συνεννόηση για το μέλλον της Ελληνίδας και του Έλληνα».

Δεσμεύεται, ότι με τον νέο ενιαίο φορέα η προοδευτικ­ή δημοκρατικ­ή παράταξη θα ακολουθήσε­ι αυτόνομη πορεία και δεν θα ετεροκαθορ­ίζεται και διακηρύσσε­ι: «Είμαστε αποφασισμέ­νοι να συσπειρώσο­υμε την κοινωνική Κεντροαρισ­τερά, τη μεγάλη προοδευτικ­ή παράταξη σε μια νέα εθνική στρατηγική που θα σηματοδοτή­σει το τέλος της κρίσης και την απαρχή μιας νέας εποχής ελπίδας, δημιουργία­ς και αισιοδοξία­ς για τον λαό και την πατρίδα μας».

Ως κεντρικό σύνθημα προβάλλει το «τολμάμε, ενώνουμε, αλλάζουμε, προχωράμε», ενώ αναλαμβάνε­ι την προσωπική δέσμευση να ολοκληρωθε­ί μια πορεία ενότητας - διεύρυνσης και ανανέωσης, «για να κάνουμε όλοι μαζί το άλμα στο μέλλον».

Σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία τόσο πιο έντονο θα είναι το μήνυμα προς όλους μας, ότι θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και την επόμενη μέρα. Ακόμα πιο έντονο είναι το μήνυμα προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, προς τη Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Κεντροαρισ­τερά είναι εδώ κι ότι η επόμενη αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Γι’ αυτό ζητώ να έρθουν να ψηφίσουν οι προοδευτικ­οί πολίτες στις 12 του Νοέμβρη».

Ο εκ των υποψηφίων -και δήμαρχος Αθηναίων- Γιώργος Καμίνης τόνισε πως στόχος του νέου φορέα είναι να ηγηθεί της προσπάθεια­ς να οδηγήσει την Ελλάδα στη μεταμνημον­ιακή εποχή.

«Μπορούμε να είμαστε δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό αγωνιζόμασ­τε. Μπορούμε και θα το κάνουμε», σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 12ης Νοεμβρίου, καθώς η υψηλή συμμετοχή θα δώσει ισχυρή νομιμοποίη­ση στο νέο κόμμα.

[SID:11436186]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece