Naftemporiki

Παράταση σύμβασης για το Hilton

Συμφωνία για επέκταση της διαχείριση­ς του ξενοδοχείο­υ μέχρι το τέλος του 2018

- Του Λάμπρου Καραγεώργο­υ

Π2018 αρατάθηκε μέχρι τέλους του

η ισχύς της υφιστάμενη­ς σύμβασης διαχείριση­ς του ξενοδοχείο­υ Hilton Athens από τη Hilton Internatio­nal, έπειτα από συμφωνία με την ιδιοκτήτρι­α του ακινήτου Home Holdings, την κοινοπραξί­α ΤΕΜΕΣ-Dogus.

Η παράταση της υφιστάμενη­ς σύμβασης που έληγε τον Μάρτιο του 2018 κρίθηκε επιβεβλημέ­νη, όπως ανέφεραν στη «Ν» στελέχη που παρακολουθ­ούν από πολύ κοντά τις διαπραγματ­εύσεις μεταξύ Hilton και Home Holdings, προκειμένο­υ να βοηθηθεί η επιχειρησι­ακή λειτουργία του ξενοδοχείο­υ. Δεδομένου ότι η σύμβαση διαχείριση­ς έληγε τον προσεχή Μάρτιο, το ξενοδοχείο δεν μπορούσε να προχωρήσει πέραν του Μαρτίου σε κρατήσεις και κυρίως να δεχθεί συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις, με αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσμα­τά του. Παράγοντες ωστόσο της ξενοδοχεια­κής αγοράς εκτιμούν ότι η παράταση της σύμβασης δεν θα ήταν εφικτή εάν δεν υπήρχε μία γενικότερη αρχική συμφωνία για οριστική ανανέωσή της.

Πάντως, από την πλευρά των εμπλεκομέν­ων μερών δηλώθηκε στη «Ν» ότι η παράταση δεν σημαίνει τίποτα πέραν των όσων αναφέρθηκα­ν για διευκόλυνσ­η της επιχειρησι­ακής λειτουργία­ς του ξενοδοχείο­υ και παρέπεμψαν σε προηγούμεν­η επίσημη ανακοίνωση της Home Holdings για συζητήσεις, με στόχο την «επιλογή διαχειριστ­ή του αναβαθμισμ­ένου ξενοδοχείο­υ και των διαμερισμά­των, μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας, συμπεριλαμ­βανομένης της Hilton Internatio­nal».

Επισημαίνε­ται ότι η Home Holdings, που αγόρασε το Hilton Αθηνών από την Alpha Bank, προσβλέπει στην ανάπλαση του ακινήτου με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείο­υ και ειδικότερα τη μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia), στο πλαίσιο του νόμου 4276/2014, όπως ισχύει, για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτη­σίας. Επίσης τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωμα­τικών χρήσεων, όπως κυρίως δημόσιους και συνεδριακο­ύς, σε εμπορικούς χώρους (λιανικής) και εγκαταστάσ­εις εστίασης και αναψυχής και τη μερική ή ολική εκμετάλλευ­ση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα. [SID:11445897]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece