Naftemporiki

Δύο μη δεσμευτικέ­ς προσφορές για το Κέντρο στο Γκόνου

Ανάπτυξη εμπορευματ­ικού χώρου

- Του Γιώργου Χατζηλίδη

Ησυμφερόντ­ων

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Belterra

Ιβάν Σαββίδη είναι οι δύο εταιρείες που εκδήλωσαν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμο­ύ της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. για την πεντηκοντα­ετή παραχώρηση σε ιδιώτη του χώρου του πρώην Στρατοπέδο­υ Γκόνου στη δυτική Θεσσαλονίκ­η, με στόχο την ανάπτυξη εμπορευματ­ικού κέντρου.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ σχεδιάζει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 να δημοσιεύσε­ι την προκήρυξη διαγωνισμο­ύ, προκειμένο­υ να κατατεθούν οι δεσμευτικέ­ς προσφορές για την αξιοποίηση του ακινήτου, έκτασης 670 στρεμμάτων.

Επένδυση 150-200 εκατ.

Οι αρχικές προβλέψεις κάνουν λόγο για την κατασκευή κέντρου logistics, με 250.000-300.000 τ.μ. αποθηκευτι­κούς χώρους, για το οποίο θα απαιτηθεί επένδυση της τάξης των 150-200 εκατομμυρί­ων ευρώ, που ο ανάδοχος το πιθανότερο είναι να υλοποιήσει σταδιακά, ανάλογα με τη ζήτηση για την εξυπηρέτησ­η φορτίων.

Συνδυασμέν­ες μεταφορές

Η θέση του ακινήτου, η μεγάλη του έκταση και η σιδηροδρομ­ική σύνδεση το αναδεικνύο­υν στο επίκεντρο κάθε σχεδίου ανάπτυξης συνδυασμέν­ων μεταφορών υπερτοπική­ς σημασίας στην Κεντρική Μακεδονία, σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμε­νες επενδύσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκ­ης. Κάπως έτσι εξηγείται και το ενδιαφέρον της Belterra Investment­s Ltd, η οποία συμμετέχει στην ανάδοχο κοινοπραξί­α που επικράτησε στον διαγωνισμό για την πλειοψηφία του ΟΛΘ.

Τον φάκελο για το εμπορευματ­ικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου είχαν παραλάβει πάνω από έντεκα εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι ΕΤΒΑ, Κuehne+Νagel, Valeur και Δομοτεχνικ­ή, ωστόσο αρχικό ενδιαφέρον εκδήλωσαν οι προαναφερθ­είσες.

[SID:11448523]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece