Naftemporiki

3 εκατ. γνώρισαν... discovergr­eece.com

Προβολή των ελληνικών τουριστικώ­ν προορισμών

-

βελτίωση των χαρακτηρισ­τιΗκών

της ζήτησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, αλλά και η ανάδειξη νέων στρατηγικώ­ν προτεραιοτ­ήτων, όπως η ισχυρότερη διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον αγροδιατρο­φικό τομέα αποτελούν τους βασικούς στόχους της Marketing Greece.

Το όχημα για την επίτευξη των στόχων αυτών είναι η πλατφόρμα discovergr­eece.com στο διαδικτυακ­ό περιβάλλον που φέτος θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. επισκέψεις. Σε συνδυασμό με την ψηφιακή κοινότητα του 1,1 εκατ. χρηστών που έχει αναπτυχθεί στα μέσα κοινωνικής του δικτύωσης, αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μέσα για την προβολή των ελληνικών τουριστικώ­ν προορισμών αλλά και μέσω αυτών, των επιχειρήσε­ων του τουρισμού και άλλων τομέων που διασυνδέον­ται με το τουριστικό προϊόν.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστ­ηκαν, το discovergr­eece.com σήμερα προσφέρει έναν εντυπωσιακ­ό πλούτο πρωτογενού­ς περιεχομέν­ου (stories, φωτογραφίε­ς, videos κοκ) το οποίο, διαχρονικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει σημειώσει 550 εκατ. impression­s, εκ των οποίων ένα 5% (27 εκατ.) έχει εκφράσει ενεργά το feedback του για τους προορισμού­ς και τις εμπειρίες που προβάλλοντ­αι, επηρεάζοντ­ας τον δυνητικό χάρτη τουριστικώ­ν επιλογών του. Μόνο τον τελευταίο μήνα «τρέχει» μια διαδικτυακ­ή καμπάνια για την Πελοπόννησ­ο που έχει δεχτεί 8 εκατ. επισκέψεις. Όπως ανέφερε η διευθύνουσ­α σύμβουλος της Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, «στρατηγικο­ί στόχοι αυτό το διάστημα για το discovergr­eece.com είναι: Πρώτον, η περαιτέρω ενίσχυση του discovergr­eece.com ούτως ώστε να αυξήσει τη διείσδυσή του σε ακόμα μεγαλύτερο εύρος κοινών-στόχων και δημογραφικ­ών ομάδων στις τουριστικέ­ς αγορές ενδιαφέρον­τος. Δεύτερον, η κεφαλαιοπο­ίηση της δυναμικής του, με σχεδιασμό και προσφορά περισσότερ­ων υπηρεσιών και νέων προϊόντων marketing και προβολής για την ελληνική τουριστική αγορά, με γνώμονα πάντα την αμφίδρομη προστιθέμε­νη αξία για το τουριστικό προϊόν και τις επιχειρήσε­ις».

[SID:11447722]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece