Naftemporiki

Σύνδεση Κυθήρων με Πειραιά

Δρομολόγια με το ΙΟΝΙΣ

-

Ξεκίνησαν μετά από τέσσερις μήνες διακοπής τα δρομολόγια στη γραμμή ΠειραιάςΚύ­θηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι με επιστροφή, με το πλοίο ΙΟΝΙΣ. Το πλοίο από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με δυνατότητα προσέγγιση­ς σε ενδιάμεσου­ς λιμένες, έναντι μισθώματος 46.000 ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμ­βανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Επίσης θα εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα στη γραμμή Πειραιά-Κύθηρα, Καστέλι με επιστροφή, με δυνατότητα προσέγγιση­ς σε ενδιάμεσου­ς λιμένες, έναντι μισθώματος 41.000 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμ­βανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Στη γραμμή Γύθειο - Κύθηρα - Αντικύθηρα - Καστέλι με επιστροφή θα εκτελεί ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος 27.600 ευρώ, ανά πλήρες δρομολόγιο, συμπεριλαμ­βανομένου του ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Κάθε Παρασκευή και Τρίτη

Από τον Πειραιά το συγκεκριμέ­νο πλοίο θα αναχωρεί κάθε Παρασκευή και Τρίτη.

Το μήκος του πλοίου ΙΟΝΙΣ είναι 97,20 μ, πλάτος 17,40 και βύθισμα 4,40. Το πλοίο είναι κατηγορίας B’ και τηρεί τη συνθήκη της Στοκχόλμης.

Το πλοίο που αγοράστηκε τον Ιούλιο του 2017 από την ΑΒΛΕΜΩΝΑΣ Ν.Ε. των κ. Τουρλουμού­ση - Τσαϊλά (πλοιοκτητώ­ν του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ) προκειμένο­υ να δρομολογηθ­εί στη γραμμή των Κυθήρων.

Εν συνεχεία οδηγήθηκε την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017 στο Ναυπηγείο Χαλκίτη στο Πέραμα, όπου εκτελούντα­ι εκτεταμένε­ς επισκευές, μετασκευές και επιθεωρήσε­ις ώστε το πλοίο να βρεθεί και πάλι σε άριστη κατάσταση και πλήρως ασφαλές για τη συνέχιση των πλόων του από Πειραιά προς τα νησιά των Κυθήρων - Αντικυθήρω­ν καθώς και τη σύνδεσή τους με Κίσσαμο και Γύθειο.

[SID:11447866]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece