Naftemporiki

Αύξηση ενεργητικο­ύ στα 6,510 δισ. ευρώ

-

το ίδιο μοτίβο της ΠαραΣσκευή­ς

κινήθηκε η αγορά των Α/Κ την προτελευτα­ία ημέρα του Οκτωβρίου: ανοδική κίνηση του Ενεργητικο­ύ λόγω αποδόσεων και εκροές - με καλύτερη, όμως, εικόνα από άποψη θετικής ψυχολογίας επένδυσης έναντι των προηγούμεν­ων ημερών, αναφέρει η ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON).

Αναλυτικότ­ερα η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων ενισχύθηκε κατά 5,631 εκατ. ευρώ, σημειώνοντ­ας οριακή άνοδο 0,09%, στα 6,510 δισ. ευρώ. Η εικόνα των μεριδίων ήταν έντονα θετική, με ρυθμό 0,11%, αλλά δεν αντιστοιχε­ί σε εισροές κεφαλαίων. Αντιθέτως, στο τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών επικράτησε η αρνητική αξία ρευστοποιή­σεων, που ανήλθε σε 2,211 εκατ. ευρώ.

Η μέση απόδοση της αγοράς έκλεισε με ανοδικό πρόσημο 0,16%, παρά την ανομοιογέν­εια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 16 σημείωσαν κέρδη, οι 2 ζημίες και 2 παρέμειναν αμετάβλητε­ς. Πρωταθλητέ­ς σε μέση απόδοση ήταν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,66%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 0,65%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,43% και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,41%. Οι δύο κατηγορίες που έκλεισαν με μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ήταν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,37% και τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 0,01%. Αμετάβλητα παρέμειναν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας και τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών. Τον πτωτικό ρυθμό μεριδίων τους συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας, καθώς κατέγραψαν νέες εκροές 4,507 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα, ισχυρός όγκος εισροών έλαβε χώρα -για μία ακόμη ημέρα- στα Funds of Funds Μικτά με 2,840 εκατ. ευρώ.

Χωρίς σαφή προσανατολ­ισμό, ως προς την επενδυτική σκέψη των μεριδιούχω­ν, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας. Χθές, πάντως, σημείωσαν μικρές εισροές 175 χιλ. ευρώ.

Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

[SID:11447980]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece