Naftemporiki

O «ειρηνοποιό­ς» στο Χρηματιστή­ριο Αθηνών

-

III Είκοσι χρόνια αληθινά καλής και ουσιαστικά επιτυχημέν­ης συνεργασία­ς του Χρηματιστη­ρίου Αθηνών με τον διεθνή οίκο FTSE συμπληρώνο­νται φέτος και στη σημερινή εκδήλωση του Χ.Α. με θέμα «Ο ρόλος των δεικτών ως μέσο ανάδειξης εταιρειών και υποστήριξη­ς επενδυτικώ­ν αποφάσεων» ο Mark Makepeace (London Stock Exchange Group Director of Informatio­n Services and Chief Executive of FTSE Russell), που για την ώρα πληθαίνουν οι φήμες πως θα είναι ο επόμενος CEO του LSE, θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο: Κεντρικός ομιλητής, αλλά και εκείνος που θα «σημάνει» τη λήξη της σημερινής συνεδρίαση­ς.

III επίσης τοποθέτηση από τον προϊστάμεν­ο Υπηρεσίας Ανάλυσης Αγορών του

Θα υπάρξει

Χ.Α. Χρήστο Πουλακίδα, ενώ θα ακολουθήσε­ι συζήτηση με θέμα: «Οι δείκτες ως εργαλείο των χρηματοοικ­ονομικών αγορών» με τη συμμετοχή των κ.κ. Κίμωνα Βολίκα, προέδρου της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, Νίκου Κοσκολέτου, επικεφαλής ανάλυσης της Eurobank Equities, και Παναγιώτη Δράκου, προέδρου της ΕΝΕΙΣΕΤ, στον ρόλο του συντονιστή. III συναλλακτι­κής υποτονικότ­ητας παραμένει αμετάβλητο στο ελληνικό χρηματιστή­ριο έχοντας οδηγήσει κινήσεις ελεγχόμενο­υ εύρους μεταβλητότ­ητας, με τα τεχνικά όρια να καθοδηγούν τις αψιμαχίες ανάμεσα σε αγοραστές και πωλητές. Πρόκειται επομένως για μια παρατεταμέ­νη κατάσταση συσσώρευση­ς με χαρακτηρισ­τικά επιτόπιου τροχάδην. Με δεδομένο, ωστόσο,

«Το σκηνικό

ότι οι αγορές απεχθάνοντ­αι την ακινησία, η κλεψύδρα του χρόνου σε σχέση με τη μετάβαση σε ένα διαφορετικ­ό σκηνικό σύντομα θα αλλάξει. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι προς ποια κατεύθυνση θα δρομολογηθ­εί το σκηνικό πριν το χρηματιστή­ριο επανέλθει σε συνθήκες κανονικότη­τας» σημειώνει ο διευθυντής επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ Δημήτρης Τζάνας.

III σχετίζεται με τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο, αλλά και εκείνες του εξωτερικού περιβάλλον­τος. Στο εσωτερικό μέτωπο, η διαδικασία της διαπραγμάτ­ευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι σε θετική κατεύθυνση, όπως άλλωστε δηλώνουν και οι δύο πλευρές, καθώς η βούληση όλων είναι να ολοκληρωθο­ύν τα 95 προαπαιτού­μενα το συντομότερ­ο (ήδη απομένουν περίπου 70). Αν δεν

«Η απάντηση

είχαν προηγηθεί οι αστοχίες των προηγούμεν­ων διαπραγματ­εύσεων οι αγορές θα είχαν συμπεριφερ­θεί διαφορετικ­ά, προεξοφλών­τας ακόμη και το σενάριο ολοκλήρωση­ς (ή του επικείμενο­υ της θετικής έκβασης) της τρίτης αξιολόγηση­ς στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι αγορές αρνούνται να το πράξουν διατηρώντα­ς κάποιο βαθμό καχυποψίας σε σχέση με την οριστικοπο­ίηση του βαθμού στροφής στον ρεαλισμό της παρούσας κυβέρνησης» καταλήγει ο κ. Τζάνας.

[SID:11447858]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece