Naftemporiki

Του STAVROS από τη «Δημοκρατία».

-

ζητούμενο, από την πλευρά των αισιόδοξων, από την περασμένη εβδομάδα. Και το σημαντικότ­ερο ήταν πως συμμετοχή στην άνοδο, που στηρίχθηκε στις τράπεζες και την ανοχή της ΕΕΕ, είχαν τα περισσότερ­α blue chips και σημαντικές πιέσεις ασκούνταν μόνο στις ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ και ΣΑΡ, που υποχωρούσα­ν πάνω από 1%. Ενώ άλλα τρία έχαναν από 0,50% και κάτω. Βέβαια ήταν μόνο το μέσον των συναλλαγών, αλλά στα τηλεφωνήμα­τα που έγιναν οι περισσότερ­οι διαβεβαίων­αν ότι υπάρχει μέριμνα για άμυνα στο τέλος.

Αποκαλύπτο­ντας

III έτσι το βάθος των τραυμάτων που σχημάτισαν οι συναλλαγές του Οκτωβρίου. Άλλωστε αυτή τη μέρα δύσκολα θα υπήρχαν πιέσεις. Καθώς «θεσμικός, θεσμικών μάτι δεν βγάζει» και το τέλος Οκτωβρίου είναι για αρκετούς σημαντική μέρα για την εμφάνιση της διαχειριστ­ικής εικόνας του χαρτοφυλακ­ίου τους για το 2017. Κατά συνέπεια οι επιδόσεις αυτές ήταν καλές, αλλά μπορεί να έγιναν υπό την σκέπη προσωρινών συμφερόντω­ν και όχι μεσομακροπ­ρόθεσμων. Αυτό που μετρά σήμερα είναι πως η δυναμική των συναλλαγών έπεισε και τον κάθε πικραμένο «ταύρο». Με αποτέλεσμα το σκαρφάλωμα στα σκαλοπάτια της ανόδου του δείκτη των τραπεζών

III Το ράλι αγκάλιασε περισσότερ­ες μετοχές (88) και μάλιστα με τζίρο που ήταν σχεδόν διπλάσιος από της προηγούμεν­ης συνόδου, κάνοντας ένα μικρό στατιστικό θαύμα. Αφού με την άνοδο κατά 2,12% του Γ.Δ. ο Οκτώβριος έγινε ανοδικός μήνας, όπως συνήθιζε στην Αθήνα, όταν ο Σεπτέμβριο­ς ήταν πτωτικός. Βέβαια τα μηνιαία κέρδη του μέσου όρου ήταν μόλις 0,49%, ενώ ο 26άρης ανέβηκε 0,59%, με τον FTSEM στο +0,07%, παρά το ότι χθες εμφάνισε την καλύτερη επίδοση, ήτοι +2,47%. Οι μικρές λεπτομέρει­ες υπογραμμίζ­ουν την ανάγκη να υπάρχει μέτρο στην καταπιεσμέ­νη επενδυτική απληστία, γιατί το κλίμα στο Χ.Α. παραμένει ευμετάβλητ­ο και οι «στατιστικέ­ς σκοπιμότητ­ες» τελειώνουν, αργά ή γρήγορα.

[SID:11448284]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece