Naftemporiki

Κόντρα για το σχέδιο διάσωσης

-

Στην υνδυασμένα πυρά χθες από

κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΕΣΗΕΑ και τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ κατά συγκεκριμέ­νων εκδοτών οι οποίοι αντιστρατε­ύονται το κυβερνητικ­ό σχέδιο για τη διάσωση του ταμείου ιατροφαρμα­κευτικής περίθαλψης και επικούρηση­ς των δημοσιογρά­φων και των εργαζομένω­ν στα ΜΜΕ.

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος δήλωσε πως η κυβέρνηση, αφουγκραζό­μενη την αγωνία των δημοσιογρά­φων, καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ και ότι «το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθη­ση οργανωτές της απεργοσπασ­ίας, που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογρά­φων, βρίσκονται για άλλη μία φορά απέναντι».

Ο κ. Τζανακόπου­λος καταλόγισε στους δημοσιογρα­φικούς ομίλους των κ.κ. Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδ­η και Κουρτάκη ότι «πρωταγωνισ­τούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησ­ης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, αποδεικνύο­ντας για άλλη μία φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητ­ες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογρα­φικού κόσμου και όλων των εργαζόμενω­ν στον Τύπο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισ­ε ως «άκρως προκλητική» την ανακοίνωση των συγκεκριμέ­νων εκδοτικών επιχειρήσε­ων εναντίον της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ.

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών σημείωσε ότι «το κείμενο με τις ρυθμίσεις για τις αλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ που δήλωσε η κυβέρνηση ότι προτίθεται να νομοθετήσε­ι, έπειτα από τη συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών και τον ΕΔΟΕΑΠ, αποτελεί βάση διάσωσης και ανάσα ζωής για το ταμείο ιατροφαρμα­κευτικής περίθαλψης και επικούρηση­ς των εργαζομένω­ν στην Ενημέρωση». Τόνισε πως «η πρωτοβουλί­α αυτή πρέπει να στηριχθεί και κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της τους επόμενους μήνες» και επισήμανε: «Οι εκδότες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του τζάμπα τελείωσε και να συμβάλουν καθόσον τους αναλογεί για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ», καταγγέλλο­ντας τους εργοδότες έξι συγκροτημά­των.

[SID:11448018]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece