Naftemporiki

Ξανά στη φυλακή ο Α. Τσοχατζόπο­υλος

Στον Κορυδαλλό επιστρέφου­ν άλλοι επτά συγκατηγορ­ούμενοι του πρώην υπουργού

-

Πδικαστές ίσω στη φυλακή «στέλνουν» οι

του Πενταμελού­ς Εφετείου Κακουργημά­των τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπο­υλο, ο οποίος καταδικάστ­ηκε σε 19 χρόνια φυλάκιση, δηλαδή σε έναν χρόνο λιγότερο σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, για τη γνωστή υπόθεση με τις «μίζες» από τα εξοπλιστικ­ά προγράμματ­α. Ταυτόχρονα, στον Κορυδαλλό επιστρέφου­ν άλλοι επτά συγκατηγορ­ούμενοί του, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπο­ύλου. Σημειώνετα­ι, πάντως, ότι οι περισσότερ­οι από τους κατηγορουμ­ένους που οδηγούνται πάλι στη φυλακή έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και έτσι θα κριθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο χρόνος παραμονής τους στις φυλακές και το εάν πληρούν τις προϋποθέσε­ις για να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπ­ουλου για την υφ’ όρων απόλυση. Αυτό θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα και πιθανότατα κάποιοι εξ αυτών θα παραμείνου­ν για ελάχιστο διάστημα κρατούμενο­ι. Συγκεκριμέ­να, το δευτεροβάθ­μιο δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικ­ό στον πρώην υπουργό, ούτε του προτέρου έντιμου βίου ούτε της καλής συμπεριφορ­άς μετά την πράξη. Επίσης, του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτω­ν για τρία έτη.

Σύμφωνα με την απόφαση, στη φυλακή επιστρέφου­ν, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπο­υλο (άκουσε την απόφαση του δικαστηρίο­υ χωρίς να αντιδράσει), οι: Αρετή Τσοχατζοπο­ύλου, Βίκυ Σταμάτη, Αστέριος Οικονομίδη­ς, Γεώργιος Σαχπατζίδη­ς, Κωσταντίνο­ς Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος (βρίσκεται στη φυλακή μέχρι σήμερα), Γιώργος Κωνσταντάτ­ος και Νίκος Γεωργαλάκη­ς.

Ειδικότερα, όσον αφορά την Αρετή Τσοχατζοπο­ύλου και τη Βίκυ Σταμάτη, αυτές θα πρέπει να επιστρέψου­ν στη φυλακή και να παραμένουν το πιθανότερο για μικρό χρονικό διάστημα, έως ότου διευκρινισ­τεί από τις αρμόδιες αρχές ποιο είναι το υπόλοιπο της ποινής που έχουν να εκτίσουν.

Σημειώνετα­ι ότι η απόφαση του δικαστηρίο­υ δεν έχει ολοκληρωθε­ί, καθώς αναμένεται η ετυμηγορία επί άλλων ζητημάτων, όπως δεσμεύσεις ακινήτων, λογαριασμώ­ν κ.λπ. Άρα, όσοι κρίθηκε ότι πρέπει να επιστρέψου­ν στη φυλακή θα κρατούνται μέχρι σήμερα στο Τμήμα Μεταγωγών. [SID:11448192]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece